Foto: LETA
Pēdējo trīs dienu laikā sniega sega Latvijas lielākajā daļā kļuvusi par 2-5 centimetriem (cm) plānāka, un tās biezums ir no 4-5 cm Kurzemes rietumu piekrastē līdz 51 cm Alūksnē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra mērījumi sestdienas rītā.

Jau ziņots, ka otrdien, 12.februārī, sniega kārtas augstums Alūksnē sasniedza 55 cm, kas bija šīs ziemas rekords, kā arī biezākā sniega sega Latvijā pēdējo trīs gadu laikā. Todien Rīgā izveidojās 17 cm bieza sniega sega, patlaban tā sarukusi līdz 13 cm.

Sestdienas rītā Liepājā, Rucavā un Ventspilī izmērīta 4-5 cm plāna sniega kārta, savukārt Dobeli sedz 7 cm, Stendi - 11 cm, Bausku un Kolku - 12 cm, Ainažus un Saldu - 16 cm, Daugavpili - 20 cm, Skrīverus - 22 cm, Priekuļus - 23 cm, Valku - 28 cm, Zosēnus - 41 cm dziļš sniegs.

Nākamās nedēļas sākumā Latviju sasniegs ciklons, kas nesīs sniegu, vairāk snigs un puteņos Kurzemē, liecina pašreizējās laika prognozes. Pēc tam atkal pastiprināsies anticiklona ietekme. Ja debesis skaidrosies, gaisa temperatūra vietām Latgalē un Vidzemē dažās februāra naktīs, kā arī marta sākumā var noslīdēt līdz -20 grādiem un zemāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!