Foto: Shutterstock

Strūklaka viennozīmīgi ir viens no skaistākajiem dārza elementiem, kas piesaista ne tikai viesu uzmanību, bet arī putnus. "Tavs Dārzs" piedāvā aplūkot 10 dažādas strūklakas, kas ļoti skaisti iederēsies ziedošajā dārzā.

Masīva stūklaka ar dizaina elementiem izskatīsies labi ne tikai kādā dārza stūrītī starp augiem, bet arī netālu no atpūtas vietas.

Pilsētas tipa strūklaka, kas parasti ir iecienīta pilsētas parkos un dārzos. Tā būs vienkārša, bet ļoti labi iederēsies starp dažādiem augiem un radīs mierīgu noskaņu dārzā.


Mutuļojošā akmens strūklaka būs skaists dizaina elements, kā arī to noteikti iecienīs arī citi dārza viesi, piemēram, putni vai taureņi.

Neparastā dizaina strūklaka dārzā piešķirs elegantumu. Ja vēl pie tās blakus novietosi krēslus un galdiņu, tad mazā miera osta ir garantēta!


Stūklaka divi vienā - vienā pusē ir kamīns, bet otrā ir strūklaka. Šādi dārzā tiks atdalīta ēšanas zona no, piemēram, cepšanas zonas.

Strūklaka pie ieejas ēkā varētu būt labs veids, lai uzreiz pārsteigtu viesus un garāmgājējus. Noteikti, ka kāds arī apstāsies, lai ilgāk pabaudītu skaistumu vai iemūžinātu to fotoattēlā.

Strūklaka kā mākslas darbs - šāda tipa strūklaka viennozīmīgi būs iespaidīgs dārza dekors, kuram apkārt pat var nestādīt lielus augus, bet iztikt ar mazākiem, lai tā vēl vairāk izceltu strūklakas iespaidīgumu.

Šāda veida strūklala dārzam piešķirs eksotiskāku izskatu. Atliek vien sastādīt atbilstošus augus, kas lieliski iederēsies ne tikai gar baseina sānu malām, bet arī tā iekšpusē.

Lai gan šāda strūklakas izveide prasīs nedaudz ilgāku laiku, tas būs to vērts! Tā ne tikai izskatīsies satriecoši, bet arī īpaši labi izskatīsies tajās dārza vietās, kur jau ir dabisks pakalniņš vai nogāze.

Gluži kā pilīs - dārzam šāda strūklaka piešķirs aristokrātisku un karalisku piesitienu. Ja vēl naktīs tā būs izgaismota, tad romantisks stūrītis dārzā ir garantēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!