Foto: Publicitātes foto
Sestdiena, 10. septembris, Nacionālajā botāniskajā dārzā iezīmēsies veselīgā noskaņā, jo šeit notiks ''Vitamīnu diena''. Pasākuma laikā būs iespējams gan nogaršot pirmās rudens veltes, gan iegādāties ko jaunu savam dārzam.

Nacionālais botāniskais dārzs (NBD) šoreiz apmeklētājus lutinās ar vairākiem pārsteigumiem. Gadatirgus laukumā NBD stendā varēs iegādāties vairāk nekā 35 pienziedu peoniju (Paeonia lactiflora) šķirnes, dažādus telpaugus, kā arī ogulājus. Kokaudzētavā notiks kokaugu un dažādu krūmu izpārdošana par ļoti draudzīgām cenām, tāpēc, ja vēl kas vajadzīgs dārza apzaļumošanai vai arī vēlies reizē ar stādiem iegūt informāciju par augu stādīšanu un kopšanu, šī ir īstā vieta, kurp doties.

Interesentus gaidīs arī izzinoša bezmaksas lekcija par dzērvenēm, ko vadīs NBD speciāliste Liena Bleidele. Speciāliste apskatīs gan savvaļas dzērvenes, gan arī lielogu dzērvenes, kuru audzēšana dārzos kļūst aizvien populārāka. Tiks doti padomi dzērveņu audzēšanā, izklāstīts ogu sastāvs un saimnieciskā izmantošana.

Vairāk par pasākumu uzzini šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!