Rakstāmgalds, kas automātiski maina augstumu, gulta, kas transformējas par krēsliem, skapis ar bīdāmi lokāmām durvīm – tie ir tikai daži inovatīvu mēbeļu piemēri, ko radījuši talantīgi Latvijas cilvēki. Lai izceltu saulītē jaunus unikālus risinājumus, mēbeļu izstādes Baltic Furniture 2014 rīkotāji aicina mēbeļu ražotājus, dizainerus, kokapstrādes studentus un ikvienu interesantu piedalīties konkursā Mēbele – inovācija.

"Mūsdienu patērētājam ir svarīgi, lai mēbele būtu ne vien kvalitatīva un skaista, bet arī ērti lietojama un viegli transformējama, tāpēc inovatīva risinājuma ieviešana standarta mēbelē vairs nav nekāds retums. Konkursā aicinām piedalīties gan jau zināmus un atzītus dizainerus, gan amatniekus no Ventspils līdz Ludzai. Ieskatieties savos krājumos, varbūt tieši tur slēpjas kāds inovatīvs dārgums!" uzsver izstādes Baltic Furniture 2014 projekta vadītājs Edgars Skara.

Lai piedalītos konkursā, interesentiem līdz šī gada 31. augustam jānofilmē līdz 60 sekundēm garš video, kas uzņemts ar viedtālruni vai jebkuru citu videoierīci, un jāatsūta uz e-pastu konkurss@bt1.lv. Video ir jābūt redzamai mēbelei un tās inovatīvi tehniskajam risinājumam.

Iesūtītos video vērtēs mēbeļu rūpniecības eksperts Andris Plezers, dizainers un koktēlnieks Jānis Straupe un izstādes Baltic Furniture 2014 projekta vadītājs Edgars Skara. Vērtēšanas kritēriji: produkta risinājuma oriģinalitāte, pielietojamība un dizaina.

"Radīt jaunus, nebijušus risinājumus – vienkāršus, drošus un ērtus lietošanā, nav viegls uzdevums, bet, ja iecerētā ideja izdodas, ar to ir jālepojas un jādalās. Tāpēc aicinu inovatīvu mēbeļu izgatavotājus būt aktīviem, iesūtīt video un pārsteigt mūs ar saviem risinājumiem," stāsta dizainers un konkursa žūrijas loceklis Jānis Straupe.

Konkursantu iesūtītie video tiks publicēti izstādes Baltic Furniture mājaslapā un Facebook kontā. 8. septembrī tiks paziņots uzvarētājs, kurš balvā iegūs 15 m2 ekspozīcijas laukumu ar standarta apbūvi Baltijas lielākajā mēbeļu izstādē Baltic Furniture 2014, kas no 2. līdz 5. oktobrim notiks Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

Video: konkursa aicinājums un inovatīvu mēbeļu piemēri

undefined

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!