Foto: Privātais arhīvs
"Es maijā iestādīto tūju šķirni "Brabant" visu vasaru cītīgi laistīju un jūlija vidū apcirpu, sekojot speciālistes ieteikumam. Tagad jau vērojams skaists pieaugums – jaunie dzinumi. Ko iesākt rudenī – vēlreiz apcirpt vai tomēr nē?" taujā "Tavs Dārzs" lasītāja. Ar speciālistes palīdzību skaidrojam, kura metode būtu visieteicamākā.

"Ja lasītāja tūjas jau ir apcirpusi vasarā – nākamajam pavasarim tās ir sagatavotas," norāda "Dārzs zem Saules" īpašniece Antra Blūma. Viņa iesaka tūjas pašlaik necirpt, bet atstāt, lai stāv un skaisti zaļo. Kā skaidro speciāliste, tūjai veidosies iekšējie pumpuri, zari augs vēl vairāk un kļūs biezāki, kā arī izsprauksies "dusošie zari".

  • Vairāk par tūju kopšanu lasi, lūk, šeit, kā arī te.

"Tavs Dārzs" turpmāk rakstu sērijās plašāk stāstīs par tūju, peoniju, kannu, liliju, dienziežu (dienliliju), kā arī zālāja kopšanu rudenī, kā arī sniegs vērtīgus speciālistu ieteikumus par šo augu pareizu izrakšanu, pārstādīšanu un mēslošanu.

Lasītājas rudenī iesūtītās fotogrāfijas, kurās redzamas jau paaugušās tūjas ar jaunajiem dzinumiem pēc jūlijā veiktās apcirpšanas:

Ja arī jums ir kāds interesējošs jautājums par augiem vai to kopšanas darbiem rudenī, tad raksti to komentāru sadaļā vai arī e-pastā: maja@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!