Foto: stock.xchng
Siltā pavasarī mierīgai laika pavadīšanai dārzā var lieliski noderēt šūpuļtīkls. Šajā rakstā iespējams uzzināt to, kādi šūpuļtīkli atrodami "K-rauta" veikalos un kā ar tiem pareizi rīkoties.

Šūpuļtīklu lietošana

Jebkuru šūpuļtīklu var izmantot gan ārā, gan iekštelpās. Katram tīklam ir norādīts maksimālais svars, kuru nedrīkst pārsniegt. Karot jaunu šūpuļtīklu, tam ir jābūt maksimāli nostieptam. Uzkārtam tīklam, kad Tu tajā atrodies, jābūt ne tuvāk kā 30-40 cm pie zemes.

Iegādājoties šūpuļtīklu, iesakām oriģinālos stiprinājumus. To priekšrocības:

regulējams uzkāršanas attālums,

iespēja nospriegot izstaipītu tīklu,

izturējuši oficiālus testus sertificēti (TUV).

Šūpuļtīklu uzkāršana un uzglabāšana

Šūpuļkrēsla uzkāršanas augstums: 2 - 2,4 m. Šūpuļtīkla iekāršanu nosaka šūpuļtīkla oriģinālais garums. Lietojot kokvilnas šūpuļtīklus vai šūpuļkrēslus dārzā, jācenšas neatstāt tos lietū. Ja tomēr šūpuļtīkls vai šūpuļkrēsls palicis mitrs, tas jāizkar sausā telpā un jāizžāvē. Izbaudi sajūtu starp debesīm un zemi savā brīnišķīgajā šūpuļtīklā vai šūpuļkrēslā.

Šūpuļtīklu veidi

Šūpuļtīkli bez šķērskokiem: Brazīlijas šūpuļtīkli

Jo platāks ir guļvietas audums, jo ērtāk ir tajos gulēt.

Šūpuļtīkli ar šķērskokiem: Amerikas šūpuļtīkli

Maksimālam komfortam guļvietas auduma platumam un šķērskoka garumam ir jābūt vienādiem. Jo garāks šķērskoks, jo ērtāk gulēt šāda tipa šūpuļtīklā.

Šūpuļkrēsli un laundžeri

Jo platāks šķērskoks, jo vairāk vietas ir elkoņiem. Jo garāks ir šūpuļkrēsla vai laundžera sēdvietas audums, jo ērtāk tajā sēdēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!