Foto: PantherMedia/Scanpix
Neliela ūdenstilpne dārzā var kalpot gan atpūtai un veldzei, gan dekoratīviem nolūkiem. Ja vēlas atpūsties, var iegādāties tādu baseinu, kuru iespējams izvietot dārzā, un tajā ūdens priekus baudīs gan bērni, gan visa ģimene, ir pārliecināts veikalu tīkla "K-rauta" projektu vadītājs Viesturs Praulītis.

Atpūtas baseini ir ļoti praktiski vietās, kur blakus esošās ūdens tilpnes ir dziļas vai līdz tām mērojams lielāks ceļš. Turklāt atpūtas baseinu varam piepildīt ar kādu ūdeni vēlamies, kas bieži vien noteikti ir arī tīrāks par atvērtu dabīgo ūdenstilpni. Protams, jābūt uzmanīgiem un bērnus bez uzraudzības nevajadzētu atstāt pat pašos mazākajos un seklākajos baseinos.

Dekoratīvos baseinus var izgaismot ar mākslīgo apgaismojumu, tajos audzēt ziedošos ūdens augus. Dekoratīvie baseini "K-rauta" veikalos ir pieejami līdz 250 litru tilpumam, un izvietojami, ierokot zemē un piepildot ar ūdeni. Šādi baseini ļoti labi papildinās dārza kopskatu, un tādus savā praksē aizvien vairāk izvēlas arī profesionāli ainavu arhitekti. Būtiskākais, ka šādi tiek panākts pamanāms efekts un izmaksas ir salīdzinoši mazas.

Lai baseins izskatītos vēl efektīgāk, to iespējams dekoratīvi papildināt ar elektriski darbināmu strūklaku. Šim nolūkam var izvēlēties arī speciāli ūdenim paredzētas saules gaismas bezvadu lampas. Tās maina arī apgaismojuma krāsu un pieejamas veikalos sākot no pieciem latiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!