Foto: LETA
Latvijas Dabas muzejā no 10. līdz 13. septembrim apmeklētājiem ir iespēja baudīt dāliju salūtu – izstādē vienkopus eksponētas vairāk nekā 400 dažādu krāsu, formu un lielumu dāliju šķirņu, kuras sarūpējuši audzētāji no Rīgas Dārzkopības un biškopības biedrības Dāliju audzētāju sekcijas, LU Botāniskā dārza un Nacionālā botāniskā dārza.

Šogad laika apstākļi dāliju augšanai ir bijuši labvēlīgi, tās pašreiz ir ļoti košas un krāsainas, tāpēc ar 400 šķirņu daudzveidību muzeja zāle izrotāta īpaši svinīgā rudens noskaņā.

Dālijas ir krāšņa ziedu kultūra, kas no audzētāja neprasa daudz pūļu, tādēļ tās ir iecienītas un tiek plaši audzētas arī Latvijā. Dāliju audzētājs un izstādes organizators Aivars Baroniņš portālam ''Tavs Dārzs'' pastāstīja, ka, lai arī šogad jūnijs bija vēss, zeme toties pietiekami mitra un silta, lai dālijas apsakņotos un labi augtu. Tautā sauktās jorģīnes ziedēt sāka augusta sākumā, un mēneša vidū dārzu kopējus ar ziediem priecēja jau trīs ceturtdaļas kolekcijās esošo šķirņu.

Foto: LETA

Dālijas no savām kolekcijām muzejā izrādīs Rita Zaļā, Helga Ancāne, Aivars Baroniņš un citi audzētāji, izstādē piedalīsies arī muzeja ilggadēji sadarbības partneri - LU Botāniskais dārzs un Nacionālais botāniskais dārzs.

Izstādes apmeklētājiem katru dienu būs iespēja tikties ar ekspertiem, uzzināt interesantus faktus par viņu pieredzi un nozares sasniegumiem, kā arī gūt praktiskus dārzkopju padomus.

Ja esi ieinteresēts dāliju audzēšanā, tad lasi portāla ''Tavs Dārzs'' sarūpētos padomus ar speciālista ieteikumiem par šo rudens puķu stādīšanu un kopšanu.

Izstādes darba laiks:
Ceturtdien no pulksten 12 līdz 19.
Piektdien, sestdien un svētdien no pulksten 10 līdz 17.

Vairāk par Latvijas Dabas muzejā notiekošo izstādi uzzini šeit.

Fotogalerija no izstādes:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!