Foto: Publicitātes foto
Trīs dienu garumā, no 12. līdz 14. maijam, Liepājas Latviešu biedrības namā liepājnieki un pilsētas viesi aicināti apskatīt vienus no krāšņākajiem pavasara ziediem – tulpes. Izstādē apskatāmi vairāki desmiti dažādu šķirņu tulpju ziedi, kuri piemēroti Latvijas klimatiskajiem apstākļiem.

Tulpju ziedu izstādi jau otro reizi organizē Liepājas Latviešu biedrības nams sadarbībā ar Liepājas un novada tulpju audzētājiem. Izstādē uz vietas sastopama tulpju audzētāja Maruta Mirdza Audare, un jebkurš apmeklētājs var saņemt izsmeļošu konsultāciju par šķirnēm, padomus tulpju audzēšanā un ieklausīties atziņās par to, kā izvēlēties savam dārzam piemērotāko šķirni, kā arī uzzināt jaunākās modes tendences šo ziedu audzēšanā, stāsta Liepājas Latviešu biedrības nama kultūras pasākumu organizatore Simona Puiga.

Foto: Publicitātes foto

Apmeklētājiem ir iespēja ne tikai apskatīt ziedus, bet arī iegādāties pavasarī stādāmās sīpolpuķes, lai varētu priecāties par šīm puķēm arī savā dārzā. Piedāvājumā ir montbrēcijas, muskares, lilijas, dālijas, ap 50 šķirnēm gladiolu sīpolu, kā arī citi sīpolaugi.

Izstādi košāku iekrāso arī radošās pilnveides studijas ''Mākslas Pasāža RADI'' dalībnieku gleznotie tulpju ziedi dažādās tehnikās. Darbu autori ir studijas audzēkņi vecumā no 4 līdz 12 gadiem.

Aicināti apmeklēt izstādi Liepājas Latviešu biedrības namā no 12. līdz 14. maijam un plaukstošā pavasara smaržas caur tulpju un narcišu košumu ienest arī savās sirdīs. Ieeja izstādē bez maksas.

Interesanti fakti par tulpēm

Tulpju dzimtene ir Centrālā Āzija un Turcija. 16. gadsimtā tās tika ievestas Holandē un ļoti ātri kļuva populāras. Tulpes savu vārdu ir aizguvušas no turku vārda "tulbend", tas nozīmē turbāns (cepure, ko tajā laikā lietoja Turcijā). Ziedu forma atgādina šo cepuri. Daži autori uzskata, ka tulpes savu uzvaras gājienu uz Holandi ir sākušas no Persijas (tagadējās Irānas). Šodien Holandē tulpes un narcises audzē lielās platībās un tiek tirgotas visā pasaulē, protams, arī Latvijā.

Foto no izstādes:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!