Foto: Publicitātes foto

Valmieras promenādē pie Dzirnavu ezeriņa kopš 31.augusta uzziedējušas krāšņas ziedu kompozīcijas, kas ikvienam atgādina par tradicionālajiem un valmieriešu iemīļotajiem Ziedu svētkiem Uzziedi, Valmiera, kas pilsētā norisinās jau vienpadsmito gadu pēc kārtas.

Šogad kompozīcijas radītas kā veltījums bērniem un jauniešiem, uzsākot skolas gaitas. "Veidojām ko radošu, jautru un dzīvīgu, lai ikvienu apmeklētāju pārņemtu pozitīvas emocijas un dzīvesprieks. Gribam, lai bērniem pirmā skolas diena ir sirsnības un prieka bagāta," skaidro Valmieras pilsētas māksliniece Inta Skrastiņa.

Šogad ir mainīta kompozīciju atrašanās vietas, bet māksliniece par to neskumst, jo, viņasprāt, radīsies vēl neredzētas un radošas idejas. Dzirnavu ezeriņā peldošās pīles, ap to augošās zāles, ziedi un krūmi, kā arī ūdens skaņas lieliski iedvesmo! "Katru gadu ar vislielāko degsmi ķeros klāt šim darbam, jo zinu – tas valmieriešiem un pilsētas viesiem dāvā prieku. Man šie būs piektie Ziedu svētki, un katru gadu atceros ar smaidu uz lūpām. Piedzīvoti jautri brīži, glābjot kompozīcijas no stiprām lietus gāzēm un eksperimentējot."

Paralēli Ziedu svētkiem, kā ierasts, Valmieras Kultūras centrā apskatāma dāliju izstāde, kur varēs redzēt selekcionāres Ritas Zaļais un dāliju audzētājas Maijas Breikšas audzētos ziedus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!