Foto: F64
Pērn, gatavojoties Latvijas simtgadei, Latvijas dārznieki nolēma uzdāvināt savai zemei iespaidīgu sīpolpuķu dobi, kas nupat izplaukusi pilnā krāšņumā, novēroja "Delfi".

Lai aplūkotu skaistus tulpju apstādījumus, nav jābrauc ceļojumā uz Holandi vai Lietuvu. Šajā nedēļas nogalē Tulpju svētki gaidāmi Tērvetes pusē, bet, ja brīvdienās no Rīgas izbraukt nav plānots, vērts atvēlēt laiku Brīvības piemineklim, pie kura garāmgājēju acis priecē Latvijas dārznieku sarūpētā ziedošā dāvana – 94 tūkstoši ziedošu tulpju un muskaru dobe "Ziedošais simtgades pavasaris".

Pieminekļa kreisajā pusē ziedošās rozā tulpes veido uzrakstu "Es mīlu Latviju" uz zilas krāsas muskaru 'Blue magic' fona, tai līdzās – sirds, ko veido 1200 tulpju šķirnes "Latvija" ziedi. Vairāk par šo šķirni, kas tapusi kā Nīderlandes dāvana Latvijai, lasi šeit.

Pieminekļa labajā pusē viļņojas Latvijas karogs, kurš veidots no triumfa grupas tulpēm 'Pallada' un 'White dream' – karmīnsarkanā un baltā krāsā.

Latvijas simtgades dobes projekta autors ir ainavu arhitekts Jans Guldemonds no Holandes.

Foto: F64

Jau vēstīts, ka aizvadītajā rudenī "Rīgas meži" daļas "Dārzi un parki" dārznieki no Latvijas dārznieku grupas izveidoja dobi 620 kvadrātmetru platībā, kurā tika iestādīti 94 000 tulpju un muskaru sīpoli. "Rīgas dārzi un parki" savā "Facebook" kontā stāsta, ka, lai viss izdotos godam, dārznieki ziedoja naudu, lai iegādātos visas 94 000 sīpolpuķes. Ziedošā dobe tika izveidota pēc idejas autora puķu sēklu un stādu tirgotāja "Onava" iniciatīvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!