Foto: DELFI
Rudens krāsainākais mēnesis oktobris iesācies ar ne mazāk krāšņu un dažādu lauku labumu piedāvājumu Rīgas Centrāltirgū. Sezonas saknes, augļi, ogas un rudens ziedi pieejami tik plašā klāstā, ka no pārbagātības izvēle, ko no tā visa pārnest uz mājām, tik tiešām nav viegla.

Vietējo labumu piedāvājumā rotājas rudens vēstneši ķirbji, brūklenes, kabači, burkāni, kartupeļi, bietes, kāposti, sēnes un arī pēdējā raža sviesta pupiņām. Tirgus piedāvājumā parādījusies arī pirmā topinambūru raža, kas aktuāla tieši oktobra mēnesī, jo tad zemes bumbuļi izauguši gana lieli. Tos noteikti ieteicams pamēģināt ikvienam, un gan jau arī tirgotājam ir kāda slepenā recepte, kā tos visgardāk pagatavot.

Saldāku garšu cienītāji var iegādāties rudens avenes, plūmes, sulīgos bumbierus un ābolus, brūklenes veselības stiprināšanai un pat lazdu riekstus.

Starp gardajām dārza veltēm pieejamas arī krāšņas rudens puķes, kas pasniegtas jau gatavos pušķīšos un arī ziedkātos atsevišķi, lai katrs pats var izveidot savu dekorāciju mājoklim. Uz tirgus letēm koši rotājas arī rudens ogu irbeņu veidotie pušķīši, kurus var izkaltēt un izmantot kā mājas dekorus, savukārt no mārtiņrozēm pītie vainagi būs kā radīti lieveņa izgreznošanai. Iedvesmojies no rudens pārbagātības un izbaudi šo bagātīgo sezonu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!