Foto: Publicitātes attēli
22. un 23. septembrī Bauskas pilī aizvadīta Latvijas vīnogu izstāde, kurā varēja aplūkot vairāk nekā 100 Latvijā audzētas vīnogu šķirnes, kā arī vienlaikus varēja satikt veiksmīgākos vīnogu audzētājus, kuri dalījās zināšanās par vīnogu audzēšanu.

Izstādē varēja aplūkot plašu vīnogu šķirņu klāstu – gan galda un universālās, gan tā dēvētās vīna vīnogas, kas audzētas dažādos apstākļos un dažādās Latvijas vietās. Tāpat izstādes apmeklētāji klātienē varēja apmeklēt izglītojošu semināru par vīnogu audzēšanas tradīcijām un izaicinājumiem Latvijā.

"Šis gads Latvijā audzētajām vīnogām patika," atzina Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības priekšsēdētājs Ričards Ivanovs.

Foto: Publicitātes attēli

"Lai gan meteoroloģiski šis gads vīnogām bija labvēlīgs, daudzas šķirnes vēl pagājušā gada slikto un slapjo laika apstākļu ietekmē devušas salīdzinoši mazu ražu. Ja arī nākamās vasaras klimatisko izmaiņu rezultātā būs tikpat siltas, vīnogu audzēšana Latvijā varētu kļūt par arvien perspektīvāku nozari," pieļauj Ivanovs.

Arī "Tavs Dārzs" uzrunātie vīnogu audzētāji šoruden atzina, ka vīnogu raža šogad bijusi ļoti laba tieši laikapstākļu dēļ. Ja vēlies arī savu dārzu papildināt ar kādu vīnkoku, tad šajā rakstā varēsi izlasīt, kādas šķirnes ir piemērotākās audzēšanai Latvijas klimatiskajos apstākļos. Taču, ja tev dārzā jau ir kāds vīnkoks, tad noderēs informācija šajā rakstā, kur sniegti padomi par vīnkoka aprūpēšanu rudens sezonā, lai nākamgad varētu ievākt bagātīgu ražu.

Lūk, neliels foto ieskats no kārdinošās vīnogu izstādes:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!