Foto: Publicitātes foto
Līdz 26. maijam Latvijas Dabas muzejā notiek izstāde, kurā apskatāmas ziedošas, pārsteidzoši dažādu kaktusu un sukulentu kolekcijas.

Izstādē eksponēti ap 500 dažādu sugu augi, īpašu uzmanību veltot skaistajiem kaktusiem - zvaigznēm jeb astrofītiem.

Astrofīti ir nelieli augi, kas dabā sastopami Meksikā. "Kaktusi – zvaigznes ir ļoti iemīļoti kolekcijās tieši to greznā izskata dēļ. Daži no tiem izskatās kā piecstaru zvaigznes, atgādinot bīskapa cepuri, daži līdzinās jūras ežiem, savukārt citu skaistuma rota ir gari, ragveidā salikti dzeloņi, tāpēc tos nereti dēvē arī par mežāža kaktusiem," skaidro Latvijas Kaktusu un citu sukulentu biedrības valdes priekšsēdētāja Jeļena Samcova.

Šobrīd kaktusu audzētāju siltumnīcās un mājās skaisti zied mamilārijas, rebūcijas un gimnokalīciji. Uzplaukušos augus ikviens interesents var aplūkot Latvijas Dabas muzeja izstādē, kur eksponēti arī pusdienziežu dzimtas sukulenti jeb dzīvie akmeņi.

Sestdien, 25. maijā plkst. 12.00 izstādes telpās notiks praktiskā nodarbība kaktusu pārstādīšanā, pēc tās plkst. 13.00 būs lekcija "Dzīvo akmeņu audzēšana mājas apstākļos".

Izstādē apmeklētāji, konsultējoties ar speciālistiem, var iegūt informāciju par dažādu sukulentu iegādi, audzēšanu, pārstādīšanu un daudz ko citu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!