Foto: Shutterstock
Dālijas, asteres, pīlādži, aronijas, vēlo šķirņu hortenzijas, rudbekijas, topinambūru ziedi, dažādas smilgas… ir tik daudz dažādi augi, kas vēl priecē mūsu acis ar košām krāsām, tāpēc iedvesmojies no šiem veikumiem un nogalē izveido kādu košu dekoru mājas vai dārza skaistumam.

Ja plānoti kādi svētki un jādomā pa galda klājumu, ''Tava Māja'' iesaka atdarināt ko līdzīgu šim eksperimentam ar sūnu celiņu un rudens veltēm tajā. Šajā gadījumā tas tika veidots līkločos visā galda garumā, bet var veidot to arī taisnu, nošpikot ideju un īstenot uz kādas paplātes vai šķīvja, tāpat var likt vēl sveces un grieztos ziedus.

Foto: DELFI

Kamēr vien var, jāsteidz izmantot krāšņās dabas veltes rotājumos. Piemēram, no hortenzijām, pīlādžu ogām un citiem zaļumiem, kas pieejami dārzā, var izveidot greznu vainadziņu piekāršanai pie durvīm.

Uz kāda šķīvja vai kūku stenda var izveidot veselu ziedu parādi, floristikas oāzē saspraužot krizantēmas, krūmu zariņus, dālijas un pat ogu ķekariņus.

Šajā sezonā neiztrūkstoši ir virši – iekarini tos kādā puķupodā, izliec uz lievenīša, trepēm vai nomaini apstādījumus puķu kastēs uz palodzes. Virši izskatīsies lieliski, turklāt ir viegli kopjami!

A photo posted by @pienenpieni on Sep 15, 2016 at 10:03pm PDT

Lūk, skaists vainadziņš vai kompozīcija nolikšanai uz galda no ozola lapām, zīlēm un rudens avenēm.

A photo posted by Petra (@ilovedecoration04) on Sep 15, 2016 at 11:13pm PDT

Vēl viens fantastisks iedvesmas piemērs vainadziņam ar mežrozīšu augļiem, plūmēm un koši zaļām lapām.

A photo posted by ros_humphries (@ros_humphries) on Sep 13, 2016 at 11:56pm PDT

Starp citu, virši ir ļoti pateicīgi dažādu formu veidošanai, piemēram, sirsniņām, ko pēc tam iekārt. Skaisti izskatīsies kāzās, kā arī mājas noformējumā rudens sezonā, jo virši ar laiku nemainīs krāsu.

A photo posted by Tina Andersson (@florist.are) on Sep 15, 2016 at 4:48am PDT

Uz galda skaisti izskatīsies šāds dekors – spainītis vai groziņš ar āboliem apkārt un ziedu pušķīti viducī. Pa vidu liec vāzi, bet apkārt tai saliec vai vienu pie otra ar līmes pistoli salīmē mini ābolīšus.

Ja pa rokai ir kāds cilindra formas trauks, izveido kompozīciju kārtu kārtām tajā.

A photo posted by @altosed on Sep 13, 2016 at 1:03am PDT

Ja vēlies izmēģināt roku kāda ziedu pušķa izveidē, iedvesmojies no šī piemēra. Dodoties pie kāda ciemos, šāds pušķis izkonkurēs jebkuru griezto ziedu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!