Foto: Shutterstock
Jau vairāk nekā mēneša garumā lielu sociālo tīklu lietotāju ievērību guvis kādas tvitera lietotājas ieraksts, kurā viņa parāda efektīvu veidu, kā atbaidīt skudras.

Izrādās, ka triks ar skudru apkarošanu ir gaužām elementārs – jāizmanto parastais krīts. Kā norāda slavenā tvīta autore, skudras pat nemēģinās šķērsot novilkto līniju.

Šī efektīvā metode un fotogrāfijas kļuvušas par īstu sensāciju, izpelnoties vairāk nekā četrus tūkstošus retvītu un vairāk nekā 10 tūkstošus "patīk" sirsniņu, kā arī simtiem komentāru.

Tvitera lietotāji nebeidz paust savu sajūsmu, kā arī pārjautājuši vēlreiz tvīta autorei, vai tas tiešām ir parastais krīts. Viņa arī labprāt dalījusies ar atbildi, proti, šis ir parastais krīts, kas viņai vien izmaksājis 1,50 ASV dolārus.

Lai gan šķiet, ka atrasts brīnumlīdzeklīs skudru apkarošanā – tam rodas arī skeptiķi, kas norāda, ka šāda metode ir tikai īslaicīga, ne ilgtermiņā. Piemēram, Kalifornijas laikraksts "The Mercury News" arī uzsver, ka parastais krīts var īslaicīgi atturēt skudras vai likt tām iet ar līkumu, bet tas darbojas tikai īslaicīgi. Tāpat laikraksts vērš uzmanību, ka viss, kas atrodas uz skudru ceļa – tās var īslaicīgi apturēt no savas gaitas.

Arī vairāki "Cālis.lv" foruma lietotāji padalījušies pieredzē ar skudru apkarošanu ar krītu. Lietotāji izmēģinājuši krītu novilkt treknu krīta svītru tur, kur skudras iekļūst mājā. Savukārt citi izmēģinājuši pat ar krītu nosmērēt mūri, kur skudras pārvietojušās. Abos gadījumos metode nostrādājusi perfekti, jo, piemēram, skudras no mūrīša vienkārši nespējušas noturēties un kritušas lejā.

Kāda ir tava efektīvākā skudru apkarošanas metode? Padalies ar to komentārā vai e-pasta adresē: maja@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!