Foto: Shutterstock
Ar skaistajām tulpēm iepriecinātās sievietes šodien izskatās divtik starojošas un dzīvespriecīgākas, tieši tāpēc ir vērts par ziediem parūpēties tā, lai tie glabātos ilgāk.

Tulpes ir izteikti pavasara ziedi, tāpēc tās mīl vēsumu. Ja mājvieta ir silta, centies atrast ziediem piemērotāko, vēsāko vietu, piemēram, uz palodzes, jo siltās vietās ziedi ātri novītīs.

Noteikti katru dieni maini ūdeni vāzē, tad to uzglabāšana paildzināsies par pāris dienām.

Tulpes mīl aukstu ūdeni, tāpēc katru reizi, kad to maini, atjaunini ar maksimāli vēsu ūdeni. Siltākos mājokļos ūdenim ik pa laikam var pievienot ledus gabaliņus.

Lai ziedi uzglabātos vēl ilgāk, ūdenim var pievienot ogles gabaliņu vai pusi no aspirīna tabletes. Lielākā daļa siltumnīcās augošo ziedu uzglabājas ilgāk cukura šķīdumā, pievienojot trīs tējkarotes cukura uz trīs litriem ūdens, tāpēc arī šo padomu var itin viegli īstenot mājas apstākļos. Starp citu, arī ožamais spirts, etiķis un pat kāds sudraba priekšmets var palīdzēt tulpēm uzglabāties ilgāk. Šos paņēmienus izmanto daudzi ziedu speciālisti, tāpēc par efektivitāti vērts pārliecināties katram.

Ja vēlies, lai tulpes uzglabātos vērsts uz augšu un tās nenoliektos katra uz savu pusi, tad pāris stundas paturi tās vāzē, aptītas ar papīru vai avīzi.

Svarīgi izvēlēties arī piemērotu vāzi, un tulpēm vislabākā izvēle būs stingras, ģeometrisku formu vāzes, un vislabāk - caurspīdīgas. Vāzei jābūt pietiekami platai, lai tulpes nebūtu saspiestas, tāpat tā nedrīkst būt pārāk zema, tad ziedi lieksies pāri un ātrāk novītīs. 

Ļoti efektīvs veids, kā uzglabāt tulpes un neraizēties par ūdens mainīšanu ik dienu, ir speciālā sūkļa jeb oāzes izmantošana. Tas ir speciāls sūklim līdzīgs materiāls (svaigiem ziediem paredzēti zaļās krāsas sūkļi), ko piesūcina ar ūdeni un izmanto griezto ziedu uzglabāšanai. Tajā var ērti izkārtot grieztos ziedus, veidot kompozīcijas un neraizēties par ūdens papildināšanu. Materiāls ilgi saglabā ūdeni, turklāt tas ļauj ziedu nodrošināt ar ūdeni no visiem leņķiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!