Foto: Shutterstock
Ja iekštelpās eglītei rotājumi tiek izmantoti vieni un tie paši gadu no gada, iespējams, dārza eglītei nav pagūts sarūpēt rotājumus. Tamdēļ ''Tavs Dārzs'' nāk talkā ar idejām, kā grezni izpušķot egli arī ārā, neskatoties uz to, ka zarus nerotā pūkainais sniedziņš.

Vai tā būtu dārzā jau labu laiku augusi egle, vai uz svētkiem sagādāta un stādīta podiņā, kāds svētku rotājums tai vajadzīgs arī ārā. Galu galā, ir taču Ziemassvētki! Ar ko rotāt, ja nav neviena bumba palikusi pāri? Mums ir idejas!

Rotājumi no virtuves

Gan rotājot eglīti mežā, gan dārzā, var izmantot dažādas veltes no virtuves. Meža zvēri būs pateicīgi, ja bumbu vietā iekārsi burkānus, ābolus vai kāpostu lapas, bet, ja nu tomēr dārzā meža zvērus pievilināt negribas, iekarini paradīzes ābolīšus, kas nopūsti ar krāsu, iesien kanēļa standziņas, konfektes spīdīgos papīrīšos vai ko citu, kas atrodams mājās.

Oriģināli izskatīsies kaltētas citrusu šķēlītes, kuras var pagatavot ātri, izkaltējot cepeškrāsnī, bet, ja tam nav laika, floristikas veikalos var iegādāties jau izkaltētas un dažkārt pat nokrāsotas.

A photo posted by Sasha (@whoisfairestofthemall) on Dec 14, 2016 at 11:25am PST

Tā kā šogad sniegs nav apveltījis mūs ar savu klātbūtni, to var izveidot no virtuvē sastopamiem produktiem, piemēram, miltiem, kukurūzas cietes vai pats sāls. Pamācības, kā to izdarīt, atradīsi šeit. Pagatavoto sniedziņu pēc tam var droši bērt arī uz eglītēm dārzā, izskatīsies ļoti skaisti!

Ja nu visas piparkūkas nav vēl apēstas un formas ir piemērotas tam, lai iekārtu striķītī, eglīti dārzā var rotāt ar tām. Ar glazūrām apzīmētas vai glīti brūnas, visas kā viens omulīgi izskatīsies arī iekārtas eglītē.

Lai vairotu sniegotu noskaņu, izcep popkornu un izveido virtenes, kuras pēc tam iekārt eglē. Gan baltas, gan nopūstas ar krāsu popkorna virtenes izskatīsies brīnišķīgi. Pamācību šādam rotājumam atradīsi šeit.

A photo posted by jerademo (@jerademo) on Dec 15, 2016 at 12:39pm PST

Svētku mantiņas

Arī rotājumu krājumi derēs eglītes pušķošanai ārā. Bumbiņas, kas palikušas pāri, droši iekarini egļu zaros, tikai raugies, lai striķīši nebūtu pārāk vaļīgi un lai tie neatsietos stiprākā vējā. Karināšanai ārā tomēr izvēlies smagākus rotājumus, lai tie neaizpūstos, taču arī tamborētas rotas iederēsies. Papīra rotājumus gan pietaupi telpu dekorēšanai, mitrā laikā tās egli daiļās tikai dažas minūtes.

Āra eglē skaisti izskatīsies čiekuri, un, ja tie būs nokrāsoti vai nopūsti ar krāsu, nemaz neprasīsies papildu rotājumi.

Eglītei ārā piestāvēs rotājumi no dabīgiem materiāliem. No zariņiem līmētas zvaigznes, ar sūnām aplīmēti kartona gabaliņi, izgriezti interesantās formās, koka un salmu dekori. Vēl var diedziņos iekārt vates pikučus, kas izskatīsies kā sniega pikas, bet vēl svētku sajūtu radīs striķos iekārtas piparkūku formītes, kas būs smagākas un vējā tik ļoti nepūtīsies.

Lai vai kādus rotājumus izvēlēsies, rotāšanas process un gala veikuma novērtēšana sagādās prieku kā maziem, tā lieliem, tāpēc nelaid garām šo iespēju un izbaudi šo rotāšanas prieku! Lai skaisti svētki!
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!