Foto: Shutterstock
Augusta mēnesī Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā turpinās ārstniecības augu iepazīšanās cikls. Nodarbības norisināsies 8. un 22. augustā, kurās tiks izzināti šim vasaras mēnesim aktuālie un vācamie ārstnieciskie augi, to sagatavošana un uzglabāšana, "Delfi" uzzināja botāniskajā dārzā.

Vasaras kulminācijas mēnesī, kad augļi, ogas, saknes, lapas, ziedi un vasas dārzos ir pilnas ar veltēm, ir noderīgi saprast kā tos izmantot veselības stiprināšanai. Nodarbību ciklā kopā ar ārstniecības augu speciālisti un sertificētu farmaceiti Anitu Liberti būs iespējams uzzināt kādi augi un augu daļas ievācamas tieši augusta mēnesī.

Speciāliste sniegs informāciju arī par to, kur augus meklēt, kā tos izmantot, kā pareizi sagatavot ārstniecības augu drogas. Tāpat tiks apskatīts svarīgs aspekts par dabas velšu uzglabāšanu, lai tie nezaudētu savas vērtīgās īpašības.

Šobrīd ir iespējams pieteikties pirmajai nodarbībai 8. augustā, aizpildot elektronisko pieteikuma anketu, kas pieejama šeit. Pieteikties var arī, rakstot agnese.reke@lu.lv vai zvanot 67450860 (darba dienās 9.00–17.00). Dalība abās nodarbības norit tikai ar iepriekšēju pieteikšanos. Plānotais nodarbības ilgums pusotra stunda.

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu.

Plašāka informācija par LU botānisko dārzu pieejama "Botanika.lu.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!