Foto: Shutterstock
22. augustā notiks šīs vasaras pēdējā ārstniecības augu izzināšanas nodarbība Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā. Šoreiz nodarbība būs veltīta augļu un ogu izmantošanai veselības stiprināšanā.

Augļi un ogas ir ne tikai gards uztura papildinājums, bet arī vērtīgi ārstniecības augi. Nodarbībā no jauna rakursa tiks apskatīti labi zināmi augļi un ogas, kā arī mazāk pazīstami. Gatavojoties gada aukstajai sezonai, šī informācija ir īpaši svarīga un noderīga. Tāpat tiks apskatīta augļu un ogu pareiza uzglabāšana, kā arī dažādi to izmantošanas veidi. Šīs vasaras pēdējo nodarbību vadīs ārstniecības augu speciāliste un sertificēta farmaceite Anita Liberte, informē LU Botāniskais dārzs.

Dalība nodarbībā tikai ar iepriekšēju pieteikšanos, ko var veikt, rakstot uz agnese.reke@lu.lv (e-pastā jānorāda nodarbība, dalībnieku skaits un kontaktinformācija), zvanot 67450860 (darba dienās no pulksten 9 līdz pulksten 17) vai aizpildot pieteikuma anketu šeit. Dalības maksa vienai personai: divi eiro + ieejas biļete. Nodarbības sākums pulksten 18.30. Plānotais nodarbības garums – aptuveni pusotra stunda. Pulcēšanās nodarbībai notiks pie kases.

Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā vasaras sezonā: skolēniem ar klasēm – 1,90 eiro, skolēniem individuāli – 2,90 eiro, studentiem un pensionāriem – 3,90 eiro, pieaugušajiem – 4,90 eiro. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, LU studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem.

LU Botāniskais dārzs, kas ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā, visas vasaras garumā divas reizes mēnesī piedāvāja ielūkoties dziļāk ārstniecības augu pasaulē un apgūt zināšanas, kas nepieciešamas, lai izmantotu augus veselības uzturēšanā. Nodarbībās dalībnieki mācījās augus atpazīt, pareizi ievākt, sagatavot un izmantot. Plašāku informāciju meklē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!