Foto: Shutterstock
Lai arī drūmās rudens dienas tā vien vilina ieritināties siltā segā un izbāzt degunu vien tad, kad sakārojas ko garšīgu, jāizmanto katra diena dārza labā. Arī šajā sezonā dārzā ir ko darīt, turklāt vēlāk pats sev būsi pateicīgs, ka nenoslinkoji un iestādīji ķiplokus, mēsloji augus vai sagrābi lapas.

Ja palūko dārza darbu kalendāru vai atsvaidzina atmiņu, kas darāms šajā mēnesī, skaidrs, ka slinkumam nav vietas un patiesībā jāizmanto vien katrs brīvais brīdis, lai visu pagūtu. Ja vēlies būt čaklāks un pagūt vairāk, ielūkojies darāmo darbu sarakstā šeit, kur aktualizēts tieši novembrī darāmais. Protams, ja negribas kļūt par dārza vergu, no kaut kā ir jāatsakās, taču, ja vasarā gribi skaistu mauriņu, rudenī – ilgu ābolu ražu vai bagātīgi ziedošus košumkrūmus gaidāmajā pavasarī, šis un tas ir jāpadara, jo pats no sevis viss nenotiks.

Ja mājās ir malkas apkure, iztīri kurtuvi no pelniem, un par to būs pateicīga krāsns, bet pašus pelnus izmanto kā mēslojumu darzā. Ar šo vien nošausi divus zaķus ar vienu šāvienu! Tāpat laiks domāt par dārza piesegšanu (kā to pareizi darīt, lasi te), lai augi pārziemotu un priecētu ar ziedēšanu arī nākamgad. Nenokavē pēdējo brīdi!

Lai rosīga nedēļas nogale dārzā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!