Foto: Shutterstock
Pat visparastāko krūzi var pārvērst līdz nepazīšanai un tā atgādinās mākslas cienīgu meistardarbu. Izmantojot šo ideju ar neparasto nagu lakas izmantošanu, apgleznotās krūzes vari pasniegt kā dāvanu vai arī izveidot pats savu īpašo servīzi.

Nepieciešamais krūžu apgleznošanai:

  • Plastmasa bļoda vai trauks
  • Krūze pēc izvēles (vēlams vienkrāsainu)
  • Divu vai vairāku krāsu nagu lakas pēc izvēles (labāk izskatīsies divi līdzīgi toņi)
  • Ūdens
  • Papīra salvete
  • Koka irbulītis
Radošais process sākas ar to, ka ūdens ir jāiepilda traukā. Uzmanīgi iepilini ūdenī katras krāsas nagu laku atsevišķi, un ļauj tai izplūst. Lai nagu lakas izveidotu neparastāku salikumu, nedaudz iemaisi tās ar koka irbulīti, lai tās sajauktos kopā. Ņem vērā, ka tik, cik lielu izveidosi šo nagu lakas plankumu ūdenī, tikpat lielu laukumu varēsi noklāt krūzes virsmai.

Ņem rokās krūzi un iemērcē nagu lakas izveidotajā ''peļķē'' to vietu, uz kuras vēlies izveidot rakstu. Nagu laka pielips pie krūzes, un izveidosies neparasts krāsu raksts. Izņem krūzi un ļauj tai kārtīgi nožūt uz papīra salvetes vismaz 2-3 stundas, nepieskaroties tai. Ja esi iekrāsojis arī krūzes apakšu, tad liec krūzi žāvēties apgrieztu otrādi, lai netiktu sabojāts krāsojums. 

Atceries! Šādi apgleznotas krūzes nav ieteicams mazgāt trauku mazgājamā mašīnā, jo krāsojums var nomazgāties. 

Šādā pat veidā vari apgleznot ne tikai krūzes, bet arī servīzes šķīvjus, cukurtrauku, kādu dekoratīvo trauku vai puķu vāzi. Pozitīvākais šajā radošajā nodarbē ir tas, ka šāda krūze nebūs nevienam citam, jo katram tā izdodas unikāla un īpaša. 

Video pamācība:
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!