Foto: DELFI
Jau pēc pāris dienām klāt būs pirmais rudens mēnesis, kas ir viens no darbīgākajiem visa gada laikā – brangā raža jāgādā pagrabos, jāpaspēj iestādīt dažādus augus, kā arī lēnām dārzi jāsagatavo ziemai.

"Tavs Dārzs" no savas padomu pūra lādes ir apkopojis darbiņus, ko var izdarīt rudens gaidās – piemēram, lielo ābolu birumu vari salasīt meža zvēriem, bet tikai atceries, ka vispirms sazinies ar tuvāko medību kolektīvu, kurš ābolus varēs nogādāt meža iemītniekiem. Tāpat lēnām vari plānot stādaudzētavu apmeklējumu, lai jau tagad varētu augsnē iestādīt sev tīkamus augus, kas nākamgad varētu krāšņi ziedēt vai nest ražu.

"Tavs Dārzs" iesaka siltumnīcā vai dārzā iesēt redīsus, salātus un dilles, lai rudens gaidīšana būtu aromātiska un garšīga. Vēlāk rudens vēlo ražu varēsi sasaldēt ledus kubiciņos, bet ziemā atkausēt un sajust vasaras smaržu.

Ja tevi interesē tieši puķu dārza sagatavošana rudenim, tad šajā rakstā varēsi izlasīt par darbiem vasaras noslēgumā, kas jāveic puķu dārzā. Paturi prātā, ka arī rudenī jānopļauj mauriņš ap puķu dobēm un pagalmā, kā arī jāpalutina tas ar speciālo mēslojumu.

Neaizmirsti arī pārliecināties, vai dārza mēbelēm nav nepieciešami uzlabošanas darbi, piemēram, kaut kur jāpiekrāso krāsa, jāsalabo krēsla kāja vai arī kārtīgāk jānostiprina siltumnīcā plēve, lai rudens vēji to nenorauj. Tāpat "Tavs Dārzs" aicina parūpēties par mājdzīvnieku mājokļiem, kā arī pārbaudīt, vai viņu būdiņās nav nepieciešami kādi uzlabojumi.

  • Šajā rakstā varēsi smelties iedvesmu 11 rosīgiem mājas darbiem, kas jāpaveic pirms rudens iestāšanās.

Savukārt rakstos zemāk varēsi izlasīt vēl citus darbiņus, kuriem droši var ķerties klāt jau tagad! Lai ražena un skaista rudens sagaidīšana!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!