Latvijas Universitātes (LU) Botāniskā dārza Palmu mājas vestibilā no 3. līdz 10. septembrim notiek izstāde ''Orhidejas, tilandsijas un kukaiņēdāji augi", kur skatāmi dažādi eksotiskie augi: tropiskās savvaļas orhidejas un to hibrīdi, neparastie atmosfēras augi – gaisīgās tilandsijas no bromēliju dzimtas, kā arī kukaiņēdāju augi – kreimules, nepentes un citi.

Izstādē apskatāmi augi no Latvijas Orhideju un eksotisko augu draugu asociācijas (LOEADA) audzētāju privātajām kolekcijām. Dārza apmeklētājus priecē orhidejas, kas uzziedējušas vasaras nogalē.

Šī gada karstā vasara orhidejām ir veicinājusi vairāku ziedkātu veidošanos, kas īpaši priecē orhideju mīļotājus. Savukārt kukaiņēdāju augiem ir interesanti pielāgojumi kukaiņu ķeršanai. Piemēram, Nepenthes ģints augi uz rudens pusi veido īpašus kausiņus ar vāciņiem, kas patiesībā ir lapu pagarinājumi, bet kukaiņēdāji no Pinguicula un Saracenia ģints šajā laikā izteiksmīgi zied. Pieticīgajām tilandsijām ir neparasta forma, un tās ir piemērojušās augšanai krasi atšķirīgā vidē – gan tuksnešos un purvos, gan tropu lietus mežos un kalnos, jo spēj pārtikt no lietus, miglas un rasas. Pēdējā laikā kolekcionāri tās ir īpaši iecienījuši, jo tilandsijas ir iespējams audzēt arī mājas apstākļos.

Foto no izstādes:
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!