Foto: Shutterstock

Svētku nedēļā māju der izdaiļot ar kādu jauku dekoru. Tāpēc lūk, tematiska ideja Lieldienām, kā olu čaumaliņu pārvērst par mazu dārzu, kurā aug salāti!

Lai dekors būtu gatavs jau uz Lieldienām, nekavējies un mazo darbiņu padari jau šodien. Tad uz Lieldienu svētku galda klātesošos priecēs mazas olu galviņas ar kressalātu matiem.

Nepieciešamie piederumi:

  • Olas (tik, cik rotājumus plānots gatavot);
  • Sviesta nazis;
  • Papīra dvieļi;
  • Kokvilnas vate;
  • Kressalātu sēklas (ātrai diedzēšanai);
  • Olu trauciņi.

Sagatavo olas – tās nomazgā, noslauka. Ņem sviesta nazi un uzmanīgi ar neaso malu nosit olas čaumalu spicajā galā, lai tai nokristu cepurīte. Jēlo olu uzmanīgi pārlej kādā traukā, lai varētu izmantot omletēs, mīklās vai kādā citā maltītē. Čaumalu uzmanīgi izskalo ar ūdeni un atliec maliņā.

Sagatavo papīra dvieļa gabaliņu – sarullē to tādā lielumā, lai ietilptu čaumalas pamatnē un samitrini. Pēc tam rūpīgi ieliec olas čaumalā.

Pēc tam paņem piciņu vates un arī to samitrini. Uzliec uz papīra dvieļa gabaliņa, lai vate to plānā kārtiņā nosegtu.

Kad tas izdarīts, ņem kressalātu sēkliņas un uzbārsti tās virs vates. Sapildītās olu čaumalas saliec olu trauciņos, trauciņos novieto siltā un saulainā vietā un ļauj sēkliņām dīgt!

Foto: Shutterstock

Neaizmirsti sēkliņas katru dienu apsmidzināt ar dažiem pilieniem ūdens, lai pamatne būtu mitra. Sēkliņām piemērotos apstākļos vajadzētu sākt dīgt pēc divām dienām, bet pēc sešām dienām no olu čaumalām stiepsies jau gari dīgsti. Tos pēc tam, kad izstiepušies, var nogriezt un ēst pie maizītēm, olām vai salātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!