Foto: LETA
Urālu selekcionāri jaunajām dārzeņu un augļu šķirnēm piešķīruši "olimpiskus" nosaukumus, tādējādi dodot savu artavu 2014. gada Soču olimpisko spēļu lāpas stafetē, ziņo aģentūra "RIA Novosti".

Olimpiskās lāpas stafete notiks visā Krievijā, viesojoties arī Sverdlovskas apgabalā, kura selekcionāri vēlas paust savu atbalstu olimpiskajai kustībai, dodot tematiskus nosaukumus jaunajām dārzeņu un augļu šķirnēm, piemēram, bumbieru šķirnes "Stafete" un "Čempions", ābolu šķirnes "Olimpiskā uguns" un "Lāpa", bet gurķu hibrīds tiks nosaukts par "Olimpieti". Pie šo šķirņu izstrādes selekcionāri strādājuši desmit un vairāk gadus, tikai gurķa hibrīda rašanos agronomi panākuši ātrāk, četru gadu laikā.

"Olimpiskos" augļus un dārzeņus varēs pagaršot jau šīs vasaras beigās, bet to nosaukumu oficiālā apstiprināšana notiks vēlāk, jo Urālu agronomi tikai tagad ķērušies pie nepieciešamo dokumentu noformēšanas.

Olimpiskās lāpas stafete sāksies 7.oktobrī Maskavā, lāpa viesosies 128 Krievijas pilsētās, un pabeigs savu ceļojumu 7.februārī Sočos, kas uzņems ziemas olimpiskās spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!