Foto: stock.xchng
Ierasts, ka piparus izmantojam ēdienu gatavošanā, taču izrādās, ka pipariem var būt daudzas un dažādas izmantošanas metodes.

Izrādās, ka čili pipari palīdz atbrīvoties no iesnām. Dažs pat saka, ka varot aizmirst par aptiekā pērkamajiem medikamentiem - nekas nepalīdzot labāk par čili pipariem. Tie jāuzkaisa uz ēdiena vai maizes un jāsniedzas pēc salvetēm, jo uzreiz būs jāšķauda.

Pipari palīdzēs arī cīņā pret skudrām, kuras iemājojušas virtuvē. Ja virtuvē parādījušās skudras, kuras kāro pēc cukura, tās atliek vien pacienāt ar čili pipariem. Tie jāuzber uz virtuves virsmām, un skudras ātri vien sapratīs, ka šajā virtuvē tām vairs nav ko darīt.

Palīdz atbaidīt stirnas un briežus. Ja netālu no dārza mitinās šie meža dzīvnieki un tie bieži vien iegriežas dārzā, lai panašķotos ar to, ko nevajadzētu, atliek vien augus apsmidzināt ar čili piparu un ūdens maisījumu. Nelūgtajiem ciemiņiem būs jāmeklē cita mielošanās vieta. Līdzīgi var pasargāt dārzā tikko izdīgušus augus no insektiem. Atliek vien sajaukt melnos piparus ar miltiem un nokaisīt tos ap augiem.

Interesanti, ka pipari neļauj izbalēt apģērba krāsai. Tiek norādīts, lai apģērba košā krāsa vairākās mazgāšanās reizēs neizbalētu, pirms mazgāšanas ūdenim jāpieber tējkarote melno piparu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!