Lai arī pavasaris vairs nav aiz kalniem, līdz pirmajiem svaigajiem zaļumiem dārza dobēs vēl jāpaciešas. Vitamīnu devu un kāri pēc svaigiem zaļumiem var remdēt ar mīļāko garšaugu audzēšanu telpās, turklāt, to pasniegšanu vari padarīt radošāku nekā ierasts.

Pierasts, ka garšaugus parasti iekštelpās audzē kādos podiņos vai groziņos, taču ne vienmēr aizdomājamies par to, ka šie stādi var tikt pasniegti oriģinālāk, piemēram, servīžu krūzēs, skārda bundžās, stikla burkās, koka kastēs un citos neparastos veidos. Tā kā garšaugi nav kaprīzi, tad nebūs grūtību pielāgot arī savu ideju to audzēšanai. 

Aprakstītie podiņi

The Gardeng Love

Viens no ierastākajiem garšaugu audzēšanas veidiem ir stādu podiņi, taču, lai būtu vieglāk atpazīt garšaugus, izveido tiem plāksnīti ar iespēju uzrakstīt nosaukumus. Efektīvi izskatīsies podiņi ar tāfeles krāsojumu - tos var iegādāties jau veikalos gatavus, taču vari jebkuru trauku, piemēram, skārda bundžas, nokrāsot ar speciālo tāfeles krāsu. Ja patīk askētisks pieskāriens, nokrāso parastos māla podiņus pilnībā ar tāfeles krāsu, tad tie izskatīsies vēl neparastāk, turklāt uzrakstus varēsi rakstīt lielākā izmērā.

Skārda bundžas

Sam Henderson

Lai arī cik neprasta izklausītos šī kombinācija, garšaugu audzēšana skārda bundžās izskatās tik efektīvi, ka grūti pretoties idejas īstenošanai. Izmanto dažāda izmēra skārda bundžas, kas ir kārtīgi notīrītas un nomazgātas no etiķetēm, un audzē tajās kā jebkurā citā podiņā savus iecienītākos garšaugus. Ja nepatīk bundžu metāliskā krāsa, nokrāso tās vēlamā tonī. Interesantāk šāda garšaugu audzēšanas kompozīcija izskatīsies, ja izmantosi dažāda izmēra skārda bundžas. Ja ir saglabājušās metāliskās kārbas vai apdrukātās bundžas no padomju laikiem, arī tās lieliski kalpos garšaugu audzēšanai.

Seventh House

Ja vēlies nosegt metālisko skārda bundžas apmali, saspraud tai apkārt koka veļas knaģus, un tu iegūsi oriģinālu garšaugu stādu podiņu. 

Servīzēs

Intimate Weddings

Kāda jēga no skaistajām porcelāna vai apgleznoto trauku servīzēm, ja tās apaug ar putekļu kārtiņu, stāvot plauktos? Izmanto šīs vērtības garšaugu audzēšanai, jo tādā veidā būs iespēja pamielot acis ar skaistajiem traukiem, kā arī palutināt sevi ar pašu audzētiem garšaugiem. No servīzes var tikt izmantotas krūzes, bļodiņas, glāzes un citi trauki, kas ir pietiekami dziļi stādiem.

Better Homes Garden

Iekarināmie stādi

Sweet Paulg Magazine

Mājokļos, kur nav daudz vietas uz virsmas novietojamiem garšaugu stādiem, izvēlies iekarināmu garšaugu idejas. Izveido zaļumu mazdārziņu pie sienas, iekarinot puķu podiņus, krūzes vai groziņus, kuros audzēt svaigos vitamīnus. Šāds risinājums arī lieliski papildinās interjeru, un tiks radīta ļoti pavasarīga noskaņa telpā. Iekarini stādus pie sienas, starp virtuves virsmu un augšējiem plauktiem, virtuves virsmas galā vai kādā citā ērti sasniedzamā vietā. 

Kastes

The Garden Love

Kurš gan ir teicis, ka garšaugus un jebkurus citus stādus pieņemts stādīt tikai speciālos podiņos? Tikpat labi tās var būt arī dažādas kastītes, nevajadzīgas atvilktnes un citas antīkas iekārtas, kurām šādā veidā var piešķir ''otro elpu''.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!