Foto: Kadrs no Youtube video/ DELFI
Atvaļinājuma vai festivālu laikā pāris dienas nesanāk būt mājās, tāpēc nākas domāt dažādus veidus, lai arī prombūtnes laikā augi saņemtu nepieciešamo ūdens daudzumu.

Lai atvieglotu plānošanas procesu, "Tavs Dārzs" piedāvā pāris idejas, kas ir noskatītas no interneta dzīlēm un izmēģinātas arī pašu mājās.

Ja arī tev ir zināma kāda efektīva metode vai laistīšanas padoms, tad padalies ar to komentāros!

Ledus metode

Foto: DELFI

Augsnes mitrināšana ar ledus gabaliņiem ir ģeniāls risinājums, turklāt visiem augiem ļoti tīkams, pārbaudīja ''Tavs Dārzs''.

Atkarībā no puķupoda lieluma, virs augsnes uzliec 3-5 ledus gabaliņus un ļauj tiem pamazām izkust un mitrināt augsni. Jo īpaši piemērota šī metode esot orhidejām, kurām substrāts nav jālaista, bet ik pa laikam jāmērcē, un ledus panāks to pašu efektu.

Šeit vari izlasīt plašāk par efektīvo augu laistīšanas metodi.

Četri dažādi risinājumi ar plastmasas pudelēm

Ļoti iecienīts risinājums augu laistīšanā ir plastmasas pudeles. Tās var pielietot dažādos variantos.

Vienā no veidiem augus var novietot uz paplātes, un blakus novietot ūdens pudeli, kurai ir izdurstīti mazi caurumiņi.

Foto: Kadrs no video

Augus no izžūšanas vari pasargāt, izmantojot vienkāršu paņēmienu ar ūdens glāzi vai plastmasas pudeli, kā arī papīra dvieli vai auklu. Ūdens glāzi novieto blakus podam, tad tajā iemērc papīra dvieli, kurš tiek novietots uz auga podiņa vai kastes. Iznākumam būtu jābūt tādam – no glāzes visā garumā līdz augam stiepjas papīrs, kurš samitrināsies un dos augam mitrumu.

Foto: Kadrs no video

Tāpat var izgatavot sistēmu, kuras laikā pudele tiek ar kociņu palīdzību iesprausta zemē. Būs nepieciešami divi vai trīs kociņi, līmlenta, šķēres un pudele, kā arī ūdens. Pudeles augšējā daļa ir jāliek uz leju (virzienā uz zemi), bet apakšējā daļa ir jānogriež, lai tajā varētu piepildīt ūdeni. Kociņus un pudeli aptin ar līmlenti. Konstrukciju sprauž zemē, kā arī pagriež korķīti, lai lēnām sāktu tecēt ūdens.

Foto: Kadrs no video

Vēl var izmantot klasisko metodi – iespraust zemē pudeli, kurai nogriezta apakšējā daļa. Pudeli piepilda ar ūdeni.

Visus paņēmienus vari aplūkot arī šajos video:

Ar medicīnas iekārtu palīdzību

Augus var laistīt arī ar medicīnas iekārtu palīdzību. Protams, tā nevis būs jāsprauž auga "vēnās", bet gan zemē.

Taču, ja neviens variants nav pa prātam, tad atceries, ka allaž profesionālas laistīšanas iekārtas vari iegādādies veikalos. Cenas tām ir visdažādākās, tāpēc atliek vien izvēlēties sev tīkamāko! Iekārtas vari atrast šeit, te, kā arī būvniecības preču veikalos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!