Paliekot uzticīgs devīzei "Atnāc, un būs tavā dārzā tas, kā nav kaimiņam!", Nacionālais botāniskais dārzs Salaspilī gatavojas sezonas plašākajam stādu gadatirgum 18. maijā.

Plānots, ka gadatirgū būs ap 150 stādu audzētājiem, dārzkopjiem un amatniekiem no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Jau piekto gadu gadatirgus botāniskajā dārzā notiek ne tikai pavasarī un rudenī, bet arī vasarā - kopā septiņas reizes gadā. Pirmais gadatirgus šogad notika 20. aprīlī, pārējie plānoti 18. maijā, 15. jūnijā, 20. jūlijā, 17. augustā, 14. septembrī un 8. oktobrī.

NBD gadatirgus piedāvā ne tikai tradicionālus dekoratīvo un pārtikas augu stādus, bet arī iespēju  atrast retus, grūti pavairojamus, eksotiskus, sen meklētus vai iepriekš neredzētus stādu pasaules brīnumus.

Maija gadatirgū tradicionāli gaidāms īpaši plašs vasaras puķu un ziemciešu stādu piedāvājums. Varēs iegādāties arī dekoratīvo un augļu koku, krūmu, vīteņaugu, dārzeņu, garšaugu stādus, dārza  inventāru, bioloģisko mēslojumu un darba apģērbu. Būs iespēja nopirkt Latvijā brūvētu augļu vīnu, medu, maizītes, kūpinātas zivis, citas pašgatavotas ēdamlietas. Cienot Latvijas amatniecības tradīcijas, NBD stādu gadatirgos vienmēr ir gaidīti arī amatnieki ar saviem darinājumiem.

Turpinās NBD akcija  "Uzdāvini podu puķei!", kurā botāniskā dārza apmeklētāji tiek aicināti dāvināt lietotus plastmasas puķu podus. Pērn labvēļu atsaucība ļāva atkārtoti izmantot vairāk nekā divus tūkstošus podu.

Pastaigā pa botānisko dārzu maija vidū var aplūkot pilnā plaukumā ziedošās magnolijas, uzplaukušos rododendrus, ērikas, hiacintes, daļu tulpju kolekcijas, prīmulas, cīrulīšus, anemones, muskares, fritilārijas un daudz citu pavasara puķu. Tās skatāmas arī Starptautiskajai augu dienai veltītajā fotoizstādē Tūrisma informācijas centrā. Izstādes apmeklējums ir bez maksas, ja būsiet iegādājušies botāniskā dārza ieejas biļeti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!