Foto: DELFI
Katra pagalma rota ir mīksts un lekns zāliens, kurā droši staigāt ar plikām pēdām un izbaudīt stiebriņu masāžu. Lai zāliens izskatītos "kā bildēs", nepieciešams to regulāri un, galvenokārt, pareizi kopt.

Tas prasa ne vien zināšanas, bet arī fizisku darbu. Labi zināms, ka piemērotākais mauriņa sējas laiks ir maijs, jūnijs, augusta otrā puse – līdz pat septembra vidum. Ja zāliens tiks iesēts agrā pavasarī, tad sēja var beigties ar neizdošanos, jo pirmās siltās dienas nebūt nenozīmē, ka augsne jau ir iesilusi.

Svarīgi zināt un saprast, ka sausajā periodā iesētā zāle būs regulāri jālaista, bet slapjā augsnē sēt zālienu būs grūti, jo ar rokām iestrāde nesanāks un arī iekārtas nestrādās, kā nākas.

Mauriņa kopšanu var iztraucēt kurmja rakumi, tāpat aktuāls var būt jautājums par celma izrakšanu, ja kāds koks šopavasar nozāģēts. Var gadīties, ka līdz perfektam mauriņam vienīgais traucēklis ir saaugusī sūna, tad nu šajā sakarā noderēs priekšlikumi, kā ar to veiksmīgi tikt galā.

Bet bez vērības nevajadzētu atstāt arī pašu pļaušanas procesu, zāliena laistīšanu, mēslošanu un sēšanu, ja vēl tas nav pagūts.

Lai veicas dārza darbos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!