Foto: Shutterstock
Pūpolsvētdiena ir aizvadīta, tāpēc varam īstenot idejas ar izmantotajiem pūpoliem. Protams, tie ļoti labi izskatās arī salikti vāzē, bet, ja vēlies ko interesantāku, vari izveidot Lieldienām simbolisku vainadziņu, ko iekārt pie durvīm pie istabā pie sienas, galda dekorāciju vai papildināt ar tiem ziedu kompozīciju.

Elegants vainags

Williams Sonoma

Viens no vienkāršākajiem un skaistākajiem veidiem kā izmantot pūpolu zarus, ir eleganta vainaga izveide. Šāds vainags lieliski piestāvēs jebkurā mājoklī pie durvīm vai sienas. Viss, kas nepieciešams vainaga izveidei, ir pūpolu zari, pamats vainagam no zariem vai vīnstīgām un brūnas krāsas diegs.

Better Homes and Gardens

Vispirms nepieciešams sagriezt pūpolu zarus aptuveni 20 cm garumā. Griez nost zara apakšējo daļu, kur pūpoli ir mazāk, lai vainagā iekļautos pēc iespējas vairāk pūpoli.

Better Homes and Gardens

Sadali sagrieztos pūpolu zariņus vairākās kaudzītē, lai katrā būtu pa 7-8 pūpolu zariem. Saliec buntīti kopā, aptin tai diegu, lai zariņi stingri turētos un piesien to pie vainaga pamatnes. Nākamo zaru buntīti liec pa virsu, lai zari noklātu sienamo daļu un piesien to tāpat, kā pirmajā reizē. Turpini likt un piesiet zaru buntītes vienu pie otras, līdz izveidojies vainags.

Svarīgi zarus cieši piesiet un piestiprināt, jo zari ar laiku sažūs un kļūs mazāki, tāpēc tie var izkrist.

Lieldienu dekorācija pie durvīm

Etsy.com

Tiem, kas ar rokdarbiem nav uz ''Jūs'', vērts izveidot šādu dekorāciju, ko pielikt pie durvīm. Lieldienu svētkiem ar šādu dekoru nudien nevar nošaut greizi, turklāt par to noteikti priecāsies bērni.

Šādai dekorācijai vispirms jāizveido pamats no zariem un tas jātin klāt pūpolu zari, līdz visas līnijas noklātas. Īpaši labi izskatīsies, ja pūpolu zari netiks žēloti.

Pūpoli un trauki

Lizzie Farey

No zariem veidotu groziņu lieliski papildinās iesprausti pūpolu zari. Turklāt tiem nav jābūt pieglaustiem līdz ar zaliem, bet tie vēl jo labāk izskatās, ja tie vēršas uz augšu, radot tādu kā kroni.

ReMadeSimple

Ja mājās atrodami stikla trauki dažādās formās, stikla burkas vai pudeles, tajās var izkārtot pūpolu zarus, un tiks iegūta fantastiska dekorācija. Pūpoli paši par sevi ir tik skaisti, ka tie neprasa daudz papildinājumus, tāpēc tie ļoti labi izskatās vainagā vieni paši, tāpat arī traukos izkārtoti pāris zari būs skaista kompozīcija. Bagātīgākai un krāšņākai dekorācijai trauku vari papildināt ar tulpēm, narcisēm, hiacintēm vai citiem pavasara ziediem. 

NIB

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!