Foto: Privātais arhīvs

Nevar nepiekrist, ka uz leju augošie tomāti izskatās ne tikai neparasti, bet arī dārzam piešķir sava veida odziņu. "Tavs Dārzs" padomos dalās Inta Lapiņa, kura izmēģinājusi savā dārzā šādu tomātu audzēšanas metodi.

"Iegādājos "Cherry" tomātiņus, sarkanos un melnos Mārupes sēklu veikaliņā Jaunmārupē. Iespējams, sēklām arī ir nozīme, jo pārbaudīts veikaliņš," pieļauj Inta. Pēc tam viņa sasējusi sēklas.

Kad stādiņš bija apmēram 15-20 centimetrus garš, Inta veikusi sagatavošanās procesu, lai to varētu pārstādīt podā.

Stādīšanai viņa izvēlējusies lielākos karinamos podus. "Podam vidū izgriezu apmēram divu centimetru diametrā caurumu, par kuru ar sakni pa priekšu izbāzu cauri stādiņu līdz pusei," piebilst Inta, "tad mazliet iebēru keramzītu, komposta zemi kopā ar kūdru. Ar laiku, ja zeme nosēdusies, piebēru klāt." Vēlāk viņa stādiņu mēslojusi kādas divas reizes ar bioloģisko mēslojumu tomātiem, kas ir granulās.

Foto: Privātais arhīvs

"Un viss, lai aug! Protams, sākumā tomāta stādiņš tieksies uz augšu, bet – nekas, ar laiku nolieksies uz leju. Neliku nekādus smagumus, lai to noturētu uz leju," padomos dalās Inta. Viņa sākotnēji tomātus turējusi siltumnīcā, bet vēlāk, kad jau tie kļuvuši lielāki un traucējuši siltumnīcas tomātiem, iznesusi laukā.

Foto: Privātais arhīvs

"Šogad laiks ir ļoti silts, lai tomāti augtu griezdamies arī laukā," piebilst Inta,"vienīgais – pakarināju zem nojumes, lai nav iespējams, ka lietus līst tieši virsū."

Foto: Privātais arhīvs

Galerijā zemāk vari aplūkot Intas skaistos tomātus un to attīstību! Savukārt šeit vari izlasīt, kādus vēl augus var droši stādīt "kājām gaisā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!