Foto: Publicitātes foto
2.maijā aizvadīta ikgadējā dārzkopju pasākuma – Latvijas Stādu parādes - pirmā diena, apmeklētāju skaitam pārsniedzot 25 tūkstošus. Siguldas Svētku laukums uzņēmis aptuveni 160 stādu audzētājus no visas Latvijas, ap 50 dārza tehnikas un preču tirgotājus, kā arī ap 200 amatniekus, portālam "Delfi" vēsta pasākuma rīkotāju pārstāve Agnese Kristapsone.

Stādu parādes ietvaros piektdien tika aizvadīta tradicionālā reto stādu izsole, kur Latvijas stādu audzētavas ziedoja retus un interesantus stādus, iegūtos līdzekļus ziedojot Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmei "Ulubele". Tāpat piektdien norisinājās konkursa "Tava vide" fināls, kurā sešas Latvijas profesionālās mācību iestādes sacentās par naudas balvu skolas labiekārtošanas projektam. Konkursa vērtēšanā var piedalīties parādes apmeklētāji, nobalsojot par savu favorītu klātienē. Balsošana turpināsies arī 3.maijā, bet konkursa uzvarētāji tiks paziņoti pēc pasākuma – 6. maijā.

Svētku laukuma centrā var apskatīt Bulduru Dārzkopības vidusskolas audzēkņu ierīkoto Latvijas karti, kurā augi izvietoti atbilstoši Latvijas reģioniem. Abas pasākuma dienas - laukumā tiek rīkotas aktivitātes un konkursi Latvijas pirtnieku, Stādu audzētāju biedrības, Kalsnavas arborētuma stendos.

"Šī gada jaunums, kas apmeklētājiem ir bez maksas, – “Tačku noma” – bija pieejama visas dienas garumā un būs arī rītdien, tur izpalīdzīgi Siguldas regbija un basketbola komandu audzēkņi parūpēsies par iegādāto stādu nogādi līdz automašīnām," vēsta Kristapsone.

Jau vēstīts, ka Latvijas Stādu parādi organizē Stādu audzētāju biedrība sadarbībā ar Siguldas novada domi. Pasākuma mērķis ir popularizēt Latvijā audzētus stādus un to ražotājus, jo dalībniekiem ir viens pamatnoteikums – Stādu parādēs apmeklētājiem piedāvāt tikai Latvijā audzētus stādus. Atšķirībā no citiem stādu gadatirgiem, Stādu parādēs piedalās tikai stādu audzētāji no Latvijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!