Kāds Skotijas iedzīvotājs atradis savdabīgu veidu, kā rudens sezonā un Ziemassvētku laikā kurināt māju bez apkures ieslēgšanas - taupīgais skots māju apsilda ar tūkstošiem Ziemsvētku lampiņām, jo tā esot lētāk.

40 gadus vecais Darels Paipers no Damfrijas Ziemsvētku gaismiņas mājās izvieto jau 1.septembrī. Lampiņas ne tikai jauki izskatās, bet arī izplata tik daudz siltuma, ka vīrietis neieslēdz centrālapkuri līdz pat janvārim.

"Tūkstošiem lampiņas man izmaksā mazāk nekā apkure. Kad ieslēgtas visas spuldzītes, te ir tik karsts kā saunā, es turu durvis atvērtas, lai siltums izplatītos pa visu māju," ekonomiskais vīrietis stāsta "Dailymail".

Paipera kungs apgalvo, ka ar Ziemsvētku virtenēm aizrāvies, būdams vēl mazs zēns. "Tēvs man ļāva eglītē likt tikai vienu lampiņu virteni un es sev apsolīju, ka. izaugot lielam, es rotāšu ar tik daudz lampiņām, cik vien spēšu sagādāt. Parasti es apstaigāju labdarības veikalus un iegādājos vecas virtenes. Man patīk piņķerēties ar lampiņām un tās labot. Eglītē es lieku 700 lampiņas un vēl vairāki tūkstoši ir pa visu istabu - pie sienām, loga, griestiem. Ja tās varētu likt uz grīdas, es to darītu," stāsta vīrietis.

"Lai atpiņķerētu virtenes, man paiet vairākas dienas, virteņu uzstādīšanā man palīdz draugs. Visi domā, ka esmu jucis, bet man tas nerūp," atklāj Paipers.

"Tās [lampiņu virtenes] man uzlabo noskaņojumu, man tās ļoti patīk. Es varētu lūkoties gaismiņās visu gadu, tomēr 3.janvārī es tās noņemu - citādi tas izskatītos muļķīgi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!