Foto: Shutterstock

20.septembrī desmit gadu jubileju svinēs Latvijas Stādu audzētāju biedrības organizētā Rudens stādu parāde, kas notiks tai tradicionālajā un nozarei stratēģiski zīmīgajā vietā - Bulduru Dārzkopības vidusskolas stādītajā un veidotajā dārzā, portāls Māja&Dārzs uzzināja Stādu audzētāju biedrībā.

Rudens Stādu parādē kā katru gadu piedalīsies vairāk nekā 80 stādu audzētavas no visas Latvijas, piedāvājot plašu klāstu augļu koku, ogulāju, dekoratīvo koku un krūmu, ziemcietes un citus stādus, kā arī konsultācijas stādu audzēšanā, izvēlē un dārza plānošanā. Tāpat viņu loku papildinās arī dārza preču tirgotāji, kā arī amatnieki un mājražotāji.

Pasākums notiek rudens sezonas atklāšanas laikā, iekrāsojot dārznieka sezonas ritējumu. "Nenoliedzami Rudens stādu parāde cieši saistāma ar tās vietas izvēli – skolu, kur apmāca jaunos dārzniekus, nozares profesionāļus, līdz ar to pasākuma laikā tiek mēģināts sasniegt divus mērķus vienlaicīgi – popularizēt Latvijā audzētus stādus un nozari kopumā," teic Stādu Audzētāju biedrības valdes priekšsēdētājs Andrejs Vītoliņš.

Šogad, atzīmējot jubileju, biedrība sveiks Latvijas audzētājus par ilgstošu dalību biedrības pasākumā, palīdzot popularizēt Latvijā audzētus stādus, kā arī sadarbības partnerus par veiksmīgu līdzšinēju sadarbību pasākuma organizēšanā. Gan audzētājiem, gan apmeklētājiem būs iespēja ne tikai izmantot šīs sezonas lielāko dārzkopības pasākumu stādu iepirkšanas nolūkos, bet piedalīties orientēšanās stafetē, atpazīstot dārzā augošos kokus, puķes un citus augus.

Jau vēstīts, ka Stādu audzētāju biedrības organizētās Stādu parādes ir vienīgie nozares pasākumi, kur apmeklētājiem ir garantija par to, ka piedāvājumā ir tikai Latvijā audzēti stādi. To kontrolē speciāli izveidota ētikas komisija, kas pārliecinās par stādu atbilstību biedrībā pieņemtajai definīcijai "Kas ir Latvijā audzēts stāds?". Plašāku informāciju iespējams iegūt www.stadi.lv vai www.staduparade.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!