Piektdiena ir klāt un tūlīt, tulīt jau varēsim rušināties dobēs. Iespējams, arī tu vēlies "iemēģināt savu roku" apdobju veidošanā, bet īsti nezini, kā tas darāms? Dārznieks Jānis Āboliņš-Auzuleja, kurš šobrīd specializējas lopkopībā, bet dārznieka darbs palicis kā nopietns vaļasprieks paša lauku sēta, dalās ar video meistarklasi apdobju veidošanā.

Sakoptu iespaidu dārzā var panākt dažādi – nopļaujot zālienu, izravējot dobes, korekti iestādot kokaugus un tamlīdzīgi, bet to iespējams panākt arī izveidojot apdobes.

Dārznieks stāsta: "Pirmajā un otrajā gadā ierīkotās dobju apdobes jāatdur regulāri – vismaz reizi trīs mēnešos. Svaigi ierīkotu stādījumu robežlīnija mēdz izšķobīties. Par apdobju veidošanu jāatceras arī turpmākos gadus un, šķiet, vērtīgi gadu no gada apdobi paplašināt, pielāgojot to pieaugošajam augu izmēram. Ja stādījumi mulčēti, atrakto dobes malu papildina ar atbilstošu mulču.

Vēlams apdobi taisīt līdz četriem centimetriem platā joslā, lai vizuāli tā izskatītos pievilcīga. Regulāru, taisnu formu atduršanas laikā ieteicams izmantot nostieptu auklu, pēc kuras vadīties kopšanas procesā."

Foto: Privātais ahīvs
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!