1. Vispirms sastādiet mantu sarakstu, tādējādi Jums ir lielākas cerības neaizmirst neko svarīgu.
2. Sašķirojiet un bez žēlastības izmetiet mantas, kuras vairāk nevēlaties paturēt, vai kuras turpmāk nebūs nepieciešamas. Labas kvalitātes mantas varat piedāvāt labdarības organizācijām.

3. Drošs paliek nedrošs, visu labāk ārā tomēr nemest. Ja Jums mirkļa iespaidā rodas vēlme atbrīvoties no mantu uzkrājumiem un tā pavairāk izsviest laukā, pavaicājiet sev, cik bieži Jūs attiecīgās mantas lietojiet, un kā Jūs justos, ja Jums to vairs nebūtu.

4. Līdzīgus priekšmetus saiņojiet kopā. Rotaļlietas lieciet kopā ar rotaļlietām, galda piederumus pie galda piederumiem.

5. Izlemjiet, kuras ir tās mantas, kuras nevienam nevarat uzticēt un pārvedīsiet pats/i personīgi. Vērtīgākos priekšmetus, kā piemēram, ģimenes dārglietas, mīļas fotogrāfijas, trauslas mīļlietiņas, vai ikdienas nepieciešamības lietas, piemēram, mīļāko kafijas krūzi vai bērna lācīti, labāk tomēr pārvest pašiem.

6. Saiņojot izmantojiet atbilstoša lieluma kastes. Priekšmetiem, kas brīvi šļūkā pa kasti, ir lielākas iespējas sasisties.

7. Smagākas lietas salieciet neliela izmēra kastē, tad tās būs vieglāk pacelt un drošāk aizgādāt līdz paredzētajai vietai.

8. Tajā pašā laikā nepiebāziet kastes pārāk pilnas – arī tas veicina sasišanas iespējas.

9. Trauslos priekšmetus saiņojiet katru atsevišķi, bet kastes apakšā un sānu malās ieklājiet mīkstu polsterējumu. Uzrakstiet uz kastes "Trausls!".

10. Uz katras kastes no visām pusēm uzrakstiet, kas tajā atrodas. Nekad nevar zināt, kādā kārtībā tās izkraus un saliks kaudzē. Vieglāk taču izlasīt uz kastes sāniem tās saturu, nevis katru pārcilāt un pārmeklēt, lai atrastu, piemēram, tualetes papīru vai mobilā telefona lādētāju.

11. Atcerieties bērnības spēli "Izkrāso pats!" Jaunā mājokļa telpu plānā katru istabu iekrāsojiet savā krāsā. Pēc šī principa dažādās krāsās atzīmējiet arī uz kastēm, kurai istabai attiecīgie priekšmeti domāti.

12. Dokumentus, kas saistīti ar pārbraukšanu uz jauno mājvietu, tajā skaitā, telefona numurus, nolīgto šofera vārdu un mašīnu numurus, turiet sev pa rokai. Neaizmirstiet arī savas mašīnas dokumentus un, kas nav mazsvarīgi, jauna mājokļa atslēgas. 

13. Pirms datora pārvešanas, izveidojiet failu kopijas.

14. Pēc pārbraukšanas nekavējoties pārbaudiet atvestās mantas, īpaši mēbeles, vai nav uzradušies kādi bojājumi.

15. Neaizmirstiet parūpēties par telpaugiem.

Lai patīkama dzīve jaunajās mājās!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!