Foto: Shutterstock
Šajā nedēļā katrai dienai savi piemērotākie dārza darbi. Darbam piemērotā dienā jāsēj dažādi zaļumi, sakņu dārzeņi, jāpļauj zāliens un jālaista apstādījumi.

12. jūnijs

Augļu diena. Sēj vēlai ražai cukurzirņus un sviesta pupiņas. Stāda pastāvīgā vietā ķirbjus un lauka tomātus. Siltumnīcā kopj un veido iestādītos tomātus un gurķus. Novāc rabarberu kātus un gatavo uzglabāšanai. Vāc sezonas ārstniecības augus.

13.–14. jūnijs

Foto: Shutterstock

Sakņu dienas. Sēj redīsus un rāceņus, vēlai ražai burkānus un bietes. Ravē. Dod augiem papildmēslojumu. Veic dārza labiekārtošanas darbus, līdzina reljefu, nostiprina nogāzes, klāj celiņus, ierok sētām stabus.

15.–16. jūnijs

Foto: Shutterstock

Sēšanai un stādīšanai nelabvēlīga diena. Ravē, pļauj nezāles. Apstrādā nezāļainu zemi. Veic dārza lab­iekārtošanas darbus, kas saistīti ar augsni.

16. jūnijs

Ziedu diena. Ravē, vāc ārstniecības augus, sien pirtsslotas. Apgriež dzīvžogu, pļauj zālienu. Apgriež noziedējušas ziedkopas puķēm un dekoratīvajiem krūmiem. Norok agro narcišu un tulpju sīpolus. Gatavo augu vircu no nātrēm, tauksaknēm, strutenēm.

17.–19. jūnijs

Foto: Shutterstock

Lapu dienas. Sēj salātus, spinātus, dilles, baziliku. Vēl nav par vēlu iesēt skābenes un lapu pētersīļus. Stāda pastāvīgā vietā no stādiem izaudzētos rabarberus un daudzgadīgos sīpolus. Sēj zālienu un zaļmēslojuma augus. Laista un mēslo augus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!