Foto: Shutterstock
Vasaras pēdējā mēneša viducī jāsteidz baudīt šajā gadalaikā sastrādātais! Šajā nedēļā ir divas dienas, kuras sēšanai, stādīšanai un ražas ievākšanai ir nelabvēlīgas, taču pārējās ķeries pie puķu mēslošanas, kā arī ogu lasīšanas un dārzeņu novākšanas.

14. augusts

Augļu diena. Lasa ogas, novāc vasaras šķirņu augļus, tomātus, gurķus, kabačus. Gatavo ievārījumus, skābē, konservē. Vāc augu sēklas. Veido vainagus ķiršiem. Vasaras aveņu stādījumos izvāc noražojušos dzinumus. Stāda zemenes.

15.-17. augusts

Sakņu dienas. Novāc sīpolus un kartupeļus. Apstrādā un mēslo zemi rudens sējumiem un stādījumiem. Pārjauc un sakārto komposta kaudzes. Mēslo puķes. Labiekārto teritorijas, nostiprina nogāzes, klāj celiņus, ierok sētām stabus.

18. augusts

Foto: Scanpix
Sēšanai, stādīšanai un ražas vākšanai nepiemērota diena. Ravē, pļauj nezāles. Apstrādā zemi nezāļainos laukos.

19. augusts

Foto: Shutterstock

Ziedu diena. Vāc puķu sēklas un ārstniecības augus. Mēslo puķes. Dala un pārstāda ziemcietes. Lasa ogas un novāc augļus. Gatavo ievārījumus, konservē.

20. augusts


Foto: Shutterstock
Lapu diena. Laista augus. Pļauj zālienus un sēj tos no jauna, ja nepieciešams. Apgriež dzīvžogus. Siltumnīcās sēj rudens šķirņu salātus, rukolu. Dala un pārstāda ziemas sīpolus, rabarberus.

21. augusts

Foto: Shutterstock
Sēšanai, stādīšanai un ražas vākšanai nelabvēlīga diena. Ravē, pļauj nezāles. Apstrādā zemi nezāļainos laukos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!