Foto: Shutterstock
Šajā maija nedēļā jāpagūst ne viens vien čakls darbiņš gan sakņu, gan augļu dārzā, tāpat nevajadzētu atstāt novārtā arī puķu dobes un siltumnīcu.

15.–16. maijs

Augļu dienas. Sēj zirņus, pupas un pupiņas, gurķus, kabačus, ķirbjus, cukura kukurūzu. Stāda plēves siltumnīcā tomātus, gurķus, papriku, bet laukā – zemenes, ogulājus un augļu kokus. Vāc sezonas ārstniecības augus.

17.-18. maijs

Foto: Shutterstock

Sakņu dienas. Stāda sīpolus, vasaras ķiplokus, kartupeļus un topinambūrus. Sēj burkānus, bietes, redīsus, kāļus, sakņu pētersīļus un citus sakņu dārzeņus. Ravē un apstrādā zemi. Planē reljefu, nostiprina nogāzes, klāj celiņus un ierok sētas stabus.

19.–20. maijs

Foto: Shutterstock

Ziedu dienas. Lielus sēšanas un stādīšanas darbus plānot nevajadzētu. To vietā labāk ir ravēt, apgriezt dzīvžogus, pļaut zālienu, vākt sezonas ārstniecības augus. Mēslot ziemcietes un sīpolpuķes.

21.–22. maijs

Foto: Shutterstock

Lapu dienas. Stāda kāpostus, puravus, lapu un kātu selerijas. Sēj salātus, skābenes, puravus, lapu garšaugus. Sēj zālienu un zaļmēslojuma augus. Laista un dod papildmēslojumu visiem stādījumiem, kam tas nepieciešams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!