Foto: Shutterstock
Lai arī pavasaris šogad trāpījies kaprīzs un ar ļoti mainīgiem laikapstākļiem, dārza darbu tādēļ netrūkst. Gana daudz darāmā šonedēļ jāpagūst izdarīt gan siltumnīcā, gan dobēs, sakņu un augļu dārzā.

18. aprīlis

Foto: Shutterstock

Augļu diena. Sēj dēstiem gurķus, ķirbjus, melones, arbūzus. Piķē un pārstāda tomātu un paprikas dēstus. Stāda augļu kokus un ogulājus. Veido vainagus ābelēm un bumbierēm, ķiršiem un plūmēm izgriež nokaltušos zarus. Vāc ārstniecības augus. Sēj zirņus un pupas.

19.–21. aprīlis

Foto: Shutterstock

Sakņu dienas. Apstrādā zemi. Aizlīdzina bedres, planē reljefu, nostiprina nogāzes, ierok sētām stabus, veido celiņus. Sēj burkānus, pastinakus, melnsaknes, redīsus, sīpolus, sakņu pētersīļus. Stāda vasaras ķiplokus, topinambūrus, sīpolus un agros kartupeļus. Nevajadzētu gan steigties ar čemuru sīpolu stādīšanu, jo vēsā zeme un iespējamās salnas var veicināt to izziedēšanu. Ravē un rušina rudenī iestādītos ķiplokus, sīpolus un citus ilggadīgos stādījumus.

22. aprīlis

Foto: Shutterstock

Ziedu diena. Kopj ziemciešu stādījumus, ravē, mēslo. Ievāc sezonas ārstniecības augus. Apgriež dzīvžogus, ja nepieciešams tos atjaunot.

23.–24. aprīlis

Foto: Shutterstock

Lapu dienas. Sēj lapu dārzeņus, salātus, spinātus, skābenes, piķē un pārstāda jau agrāk sētos. Sēj stādiem kāpostus, izstāda uz lauka agrai ražai paredzētos dēstus. Stāda kokus un krūmus. Sēj zāli. Laista un mēslo telpaugus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!