Foto: Shutterstock
Lai arī šajā darba nedēļā divas dienas ir vairākiem dārza darbiem nelabvēlīgas, tad var pievērsties kādiem citiem mājas darbiem, bet piemērotajās dienās ar pilnu duku atgūt iekavēto.

2. oktobris

Ziedu diena. Vāc mežrožu paaugļus un citus ārstniecības augus, kā arī materiālus floristikas darbiem. Norok gladiolu sīpolus. Ievāc puķu sēklas. Nes telpās istabas augus.

3. oktobris

Sēšanai un stādīšanai ne pārāk labvēlīga diena. Novāc nevietā augošus krūmus un kokus. Šķiro un noliek glabāšanā ievākto ražu. Izvāc no siltumnīcas noražojušos augus.

4.–6.oktobris

Foto: Shutterstock

Lapu dienas. Sēj zaļmēslojumam rudzus āra dobēs un siltumnīcās. Pļauj zālienu. Novāc kāpostus. Laista telpaugus, ja nepieciešams – arī skujeņu stādījumus un rododendrus.

7.–8. oktobris

Foto: Shutterstock

Augļu dienas. Novāc ābolus, bumbierus, dzērvenes, cidonijas. Šķiro un liek ražu glabāšanā. Gatavo ievārījumus, konservē, skābē, spiež sulas, kaltē. Stāda augļukokus un ogulājus.

9. oktobris

Foto: Shutterstock

Sēšanai, stādīšanai un ražas vākšanai nelabvēlīga diena. Novāc nevietā augošus kokus un krūmus. Apstrādā zemi nezāļainos laukos. Izvāc noražojušos augus, tīra un dezinficē siltumnīcas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!