Foto: Shutterstock
Šī nedēļa dārza darbu kalendārā iezīmējas sēšanas darbos. Jāsēj salāti, puķes, dēstiem sīpolus, rabarberus un citus dārza labumus.

20. marts

Foto: Shutterstock

Lapu diena. Sēj salātus un garšaugus, puravus stādiem. Ja apstākļi ļauj, siltumnīcā sēj stādiem agros kāpostus un ziedkāpostus. Apkopj telpaugus, laistot, mēslojot un nomazgājot lapas. Ja dobes sagatavotas un ir piemēroti laika apstākļi, sēj kumelītes, asinszāles, baldriānus. Stāda meža kokus.

21. – 22. marts

Foto: Shutterstock

Augļu dienas. Sēj tomātus, papriku, gurķus stādiem. Retina un veido krūmogulāju un aveņu stādījumus. Tecina bērzu sulas.

23. – 24. marts

Foto: Shutterstock

Sakņu dienas. Sēj dēstiem sīpolus. Šķiro kartupeļus, liek apzaļoties un diedzēties sēklai paredzētos. Nolīdzina grambas zālienos. Ja mauriņus pārņēmusi sūna, tajos izkliedē paredzētos mēslošanas līdzekļus. Ja iespējams, apstrādā zemi.

Sēj siltumnīcās redīsus. Ja augsne pietiekami apžuvusi, sēj burkānus agrai ražai, sakņu pētersīļus un pastinakus.

25. – 26. marts

Foto: Shutterstock

Ziedu dienas. Apgriež un veido ziedošos krūmus – veigelas, filadelfus, ceriņus un citus, kā arī dekoratīvos skuju kokus. Vāc tējām un uzlējumiem bērzu, apšu un priežu pumpurus, lazdu mizas, brūkleņu lapas. Griež klūgām kārklu dzinumus.

No sēšanas un stādīšanas šajās dienās labāk atturēties.

27. marts

Foto: Shutterstock

Lapu diena. Laista telpaugus un stādus, ja nepieciešams dot tiem papildmēslojumu. Sēj un stāda salātus, garšaugus. Sēj dēstiem kāpostus, puravus, sīpolus lokiem, rabarberus. Kaļķo augsni, ja nepieciešams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!