Foto: Shutterstock
Pirmais aktīvais rosīšanās mēnesis dārzā drīz būs noslēdzies, taču darāmo darbu saraksts kļūs aizvien garāks. Šonedēļ dārzā ieteicams nodarboties ar stādīšanu – gan kartupeļu un mārrutku, gan arī augļu koku un ogulāju.

23. aprīlis. Lapu diena

Dienas vidus sēšanai un stādīšanai ne pārāk labvēlīgs. Šiem darbiem labāk izmantot rīta un vakara stundas, kad sēj, piķē un pārstāda salātus, baziliku, kāpostus, puravus, rukolu, dilles, rabarberus, skābenes un citus lapu garšaugus. Tas attiecināms arī uz koku un krūmu stādīšanu. Laista augus.

24. aprīlis. Augļu diena

Stāda augļu kokus un ogulājus. Sēj uz lauka zirņus, pupas, graudaugus. Siltumnīcās stāda gurķus, papriku, tomātus, baklažānus. Sēj dēstiem gurķus, ķirbjus, kabačus, melones, arbūzus. Stādot neapkurināmās siltumnīcās aukstumneizturīgos augus, jādomā, kā tos pasargāt no salnām.

25. - 29. aprīlis. Sakņu dienas

Apstrādā zemi. Sēj sakņaugus, bietes, burkānus, sakņu pētersīļus, pastinakus, melnsaknes, redīsus, rāceņus un turnepšus. Stāda kartupeļus, topinambūrus, mārrutkus, kā arī kokus un krūmus mežos, parkos, dārzos. Sēj zāli. Pavairo augus ar spraudeņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!