Foto: Shutterstock
Kādi dārza darbi jāpaspēj izdarīt maija beigās un jūnija sākumā? Šonedēļ dārza darbu kalendārs vēsta, ka jāsteidz iestādīt vasaras puķes, ziemcietes, salātus, zaļumus, bet papildu tam rūpīgi jāpļauj zālienu, kā arī jānovāc gatavo dabas velšu raža.

28. maijs. Ziedu diena

Stāda, sēj, dala un pārstāda gan vasaras puķes, gan ziemcietes. Stāda ziedošus dekoratīvos krūmus. Appļauj zālienus. Vāc ārstniecības augus. Pārstāda ziedošus telpaugus. Sēj un stāda brokoļus. Pļauj nātres un tauksaknes raudzējuma gatavošanai.

29. līdz 30. maijs. Lapu dienas

Sēj un stāda lapu dārzeņus, salātus, kāpostus, puravus, kātu un lapu selerijas, pētersīļus, garšaugus, skābenes. Sēj zālienus un zaļmēslojuma augus. Pārstāda telpaugus. Dala un pārstāda hostas, ja nepieciešams. Laista augus.

31. maijs. Sēšanai un stādīšanai ne pārāk labvēlīga diena

Foto: Shutterstock

Var ravēt un pļaut nezāles. Plūmju kokiem izzāģēt nokaltušos zarus, kas šajā laikā labi redzami.

1. līdz 2. jūnijs. Augļu dienas

Foto: Shutterstock

Stāda pastāvīgā vietā ķirbjus un tomātus audzēšanai atklātā laukā. Vēl nav par vēlu iesēt gurķus un kabačus dobēs, kā arī tomātu un paprikas dēstus izstādīt plēves siltumnīcās. Laiks novākt rabarberu kātus un gatavot tos uzglabāšanai, kā arī ievākt sezonas ārstniecības augus.

3. jūnijs. Sēšanai un stādīšanai ne pārāk labvēlīga diena

Foto: DELFI Aculiecinieks

Sēt un stādīt nevajadzētu, tāpēc enerģiju vērts novirzīt ravēšanai un rušināšanai, kā arī nezāļu pļaušanai.

4. jūnijs. Sakņu diena

Foto: Shutterstock

Ravē un rušina esošos sējumus un stādījumus. Sēj burkānus, bietes, redīsus, kāļus, rāceņus, turnepšus. Ja sagadījies tā, ka vēl nav iestādīti kartupeļi un sīpoli, jāsteidz to darīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!