Foto: Shutterstock
Aprīlis dārza darbu jomā iezīmējas kā visai rosīgs laiks, jo jāpagūst daudz, un to pierāda arī pirmās nedēļas kalendārs. No 3. līdz 10. aprīlim jāatsedz rozes dārzā, jāsēj dažādi vitamīnu avoti, jāstāda augļu koki un ne tikai.

3.–4. aprīlis

Foto: Shutterstock

Ziedu dienas. Sēj, piķē un pārstāda vasaras puķu stādus. Sēj dēstiem brokoļus. Stāda atraitnītes dobēs un puķu kastēs. Pārstāda ziedošos telpaugus. Rušina ziemciešu un sīpolpuķu dobes. Atbrīvo no pieseguma rozes un citus sala neizturīgos augus.

5. aprīlis

Foto: Shutterstock

Lapu diena. Sēj stādiem kāpostus, garšaugus, rabarberus, salātus, spinātus. Pēdējais laiks sēt puravus. Piķē un pārstāda agrāk sētos lapu dārzeņus un garšaugus. Stāda lokiem sīpolus. Aprušina skābenes, rabarberus, ilggadīgos sīpolus. Ja zeme apžuvusi, sēj dobēs skābenes. Sējumus pārsedz ar agrotīklu, lai ātrāk tiktu pie zaļumiem. Mēslo zālienus un pavasara sīpolpuķes. Sēj zālienus. Laista un mēslo telpaugus.

6.–8.aprīlis

Foto: Shutterstock

Augļu dienas. Piķē un pārstāda paprikas, tomātu un baklažānu stādus. Vēl var paspēt iesēt un izaudzēt dēstus lauka šķirņu tomātiem. Sēj stādiem gurķus, melones, arbūzus. Stāda augļu kokus un ogulājus.

9.–10. aprīlis

Foto: Shutterstock

Sakņu dienas. Apstrādā augsni. Sēj redīsus, burkānus agrai ražai, sakņu pētersīļus, pastinakus, melnsaknes, sīpolus stādiem. Vietās, kur augsne apžuvusi un kaut cik iesilusi, ja laika apstākļi ļauj, var iestādīt topinambūrus, vasaras ķiplokus un agros kartupeļus (pēdējos gan nāksies sargāt no salnām). Agrai ražai var iesēt zirņus un pupas. Stāda kokus un dekoratīvos krūmus. Pavairo augus ar spraudeņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!