Foto: Shutterstock
Oktobris jau pieņēmies spēkā un arī dārza darbu kalendārā tas parādās ar šajā sezonā raksturīgiem dārza darbiem. Lūko, kurā dienā ko labāk darīt!

9. oktobris

Sēšanai, stādīšanai un ražas vākšanai nelabvēlīga diena. Novāc nevietā augošus kokus un krūmus. Apstrādā zemi nezāļainos laukos. Izvāc noražojušos augus, tīra un dezinficē siltumnīcas.

10. oktobris

Sakņu diena. Novāc vēlos sakņaugus, bietes, burkānus, pastinakus, melnsaknes, kāļus, rutkus. Apstrādā un mēslo ar kūtsmēsliem un komposta zemi. Veido jaunas komposta kaudzes. Ierok stabus, taisa sētas.

11.–12. oktobris

Foto: Shutterstock

Ziedu dienas. Stāda sīpolpuķes, kā arī ziedošos, dekoratīvos kokus un krūmus. Stāda no konteineriem ziemcietes. Apgriež rozes. Norok gladiolas, montbrēcijas, galtonijas, dālijas. Vāc puķu sēklas un griež materiālus floristikas darbiem.

13.–14. oktobris

Foto: Shutterstock

Lapu dienas. Nogrābj no zālieniem sabirušās lapas. Stāda kokus un krūmus. Laista telpaugus, ja laiks pieturas sauss – arī dekoratīvos skujeņus un rododendrus. Novāc kāpostus.

15.–16. oktobris

Foto: Shutterstock

Augļu dienas. Novāc vēlo šķirņu augļus un ogas. Stāda augļukokus un ogulājus. Izvāc no dārza bojātos augļus, slimību skartos zarus un lapas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!