Foto: Privātais arhīvs
Neskatoties uz to, ka pavasaris šogad ir visai kaprīzs – te siltuma, te atkal aukstuma rekordi – tas nav liedzis Latgales pusē nogatavoties jau pirmajai zemeņu ražai šogad.

Kā ''Tavs Dārzs'' pastāstīja z/s ''Kauguri'' īpašnieks Bruno Semulis, pirmās zemenes ir izaudzētas apkurināmā siltumnīcā no pašu audzētiem frigo (saldētajiem) zemeņu stādiem. Saimnieks atklāja, ka zemenes tiek audzētas speciāli sagatavotā trūdvielām bagātā augsnē, un tā kopā ar silto klimatu rada labvēlīgus apstākļus zemeņu augšanai pat agrā pavasarī. Siltumnīca tiek apkurināta jau no februāra beigām, zemenes tiek audzētas bioloģiski – tātad bez ķimikālijām un tīrā augsnē.

Kā izrādās, pirmās sārtvaidzītes ienākušās jau 27. aprīlī. Vaicāts, vai šīgada vēsais pavasaris nav nācis par sliktu zemeņu audzēšanai, saimnieks atklāj, ka šogad tā rezultātā raža ir vēlāka. Citus gadus pirmās zemenes nogatavojas jau aprīļa pirmajos datumos, taču šogad aukstums darījis savu, un pirmā vasaras garšas raža sagaidījusi kārumniekus aprīļa beigās.

Atliek vien novēlēt labvēlīgus apstākļus bagātīgas zemeņu ražas izaudzēšanai!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!