Foto: Privātais arhīvs/DELFI
Kamēr dārzā vēl norisinās pēdējie ieziemošanas darbi, lai atstātu to vairāk mēnešu miera periodā un pievērstos telpaugu kopšanai, ir īstais brīdis lai atskatītos uz paveikto. Iespējams, nākamgad dārzā vēlies pārmaiņas un papildus puķēm iemēģināt roku, piemēram, arbūzu, kvinojas, sparģeļu, kukurūzas un citu labumu audzēšanā.

Lai saprastu, kas tavā dārziņā vislabāk varētu augt un kā dažādi gardumi audzējami, piedāvājam iepazīties ar daudzveidīgiem "Tavs Dārzs" stāstiem, kuros pieredzē dalās pašmāju ļaudis. Latvijā cilvēki prot ne tikai ierīkot skaistas puķu un košumkrūmu oāzes, bet arī dažādu lauku labumu dārzus, pievēršoties gan eksotiskas, gan arī mūsu platuma grādos iecienītas ražas lološanā. Jāpiebilst gan, ka, daudzos no tiem labumu plantācijas ir patiesi lielas, bet tu vari izvēlēties tos variantus, kas audzējami arī nelielos apmēros.

Starp citu, lai izaudzētu kādu neparastu gardumu, nemaz nav vajadzīgs dārzs. Piemēram, Līga Jaunzeme četru gadu laikā uz palodzes savā mājvietā izaudzējusi ananasu. Rezultāts esot bijis ārkārtīgi gards un sulīgs, tāpēc viņa jau plāno stādīt nākamo. Ja vēlies pamēģināt arī tu, šajā rakstā uzzini, kā darbiņš veicams.

Acīm tīkama un bagātīga dārza viena no galvenajām veiksmes atslēgām ir čaklas dārznieka rokas. Turpinājumā lasi par strādīgiem ļaudīm, kuru dārzos aug dažādi neparasti un arī iecienīti labumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!